Lidt om Sense-kost og en opskrift på nem og lækker burger-roulade (som faktisk også er sund)

 

Indeholder reklame i form af reklamelinks!

SenseJeg har den seneste tid prøvet mig lidt frem med Sense. Kort fortalt går konceptet ud på, at man måler sin mad op i håndfulde, således at man får en god fordeling mellem grøntsager, protein, stivelse og fedtstof. I princippet er der ikke noget, der er forbudt, da konceptet primært handler om sammensætningen i måltidet. Man skal indtage 3 måltider/dag, hvorfor hvert måltid skal kunne holde dig mæt i 5-6 timer.

Jeg er faktisk ind til videre ret begejstret for princippet. Det læner sig meget op af den måde, som jeg længe har spist på, men forskellen er, at det her bliver sat lidt mere i system. Før kunne jeg gå og småspise gennem hele dagen, og i særdeleshed mens jeg lavede aftensmad, og selvom det ofte var grøntsager mv., så betød det generelt, at jeg spiste alt for meget. Ved Sense-kost spiser man 3 store måltider – faktisk så store, at jeg flere gange har tænkt, at det da ikke kan være sandt, at jeg skulle kunne tabe mig ved at spise så meget. Men jo – da det kun er 3 gange, jeg spiser, så ender jeg faktisk stadig med at spise mindre kalorier/dag, end jeg ellers har gjort.

Men kalorier er faktisk slet ikke noget, man går op i med Sense-kost. Selvfølgelig skal der være en sammenhæng mellem indtag/forbrænding, men i det der er tale om en livsstil, ønsker man, at det skal være en simpel og let måde at leve på. Hvis det bliver for besværligt, ja så kommer mange til et punkt, hvor de giver op. Derfor bruger man hænderne til at måle med, og de forskellige madvarer er inddelt i de forskellige kategorier, hvilket kræver lidt tid at blive helt dus med.

Derfor kræver det lidt tid at sætte sig ind i princippet – her er Facebook-gruppen virkelig god at følge med i. Alligevel var det faktisk først, da jeg bestemte mig for at springe ud i det, at jeg for alvor kunne finde hoved og hale i det.

Og virker det så? Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men ugen op til vores ferie bestemte jeg mig for at kaste mig 100 % ud i det, som en prøve, da jeg vidste, at jeg nok ikke ville kunne leve op til det 100 % i min ferie 😉 Men jeg blev positivt overrasket – på 6 dage tabte jeg 2,1 kg!!!

Og selvom jeg ved, at meget af det sikkert har været væske mv., ja så gav det alligevel dét startskud, der gjorde, at jeg fik lyst til at fortsætte. Pt. holder vi dog ferie, og derfor er det vel kun ca. 75 % af tiden, at jeg overholder Sense, men det gør da, at jeg i hvert fald ikke tager mere på, og det er jeg egentlig ganske godt tilfreds med her hen over sommeren 🙂

Men ingen tvivl om, at jeg efter ferien skal prøve at leve 100 % efter kuren for at se, om det er nøglen til at komme væk med de sidste kilo og top-maven (det sidste kræver nok også lidt træning, det er en helt anden sag 😉 )

Burger-roulade

Men nu til opskriften på Burger-rouladen. I ovenstående Facebook-gruppe stødte jeg på opskriften på “Big-Mac-rouladen”. Jeg ændrede lidt i opskriften, hvorfor jeg ‘kun’ kalder den “burger-roulade” 😉 Stort set alle mand herhjemme spiste med velbehag af retten.

Opskriften rækker til 6 personer.

Til bunden skal du bruge:
500 g skyr
150 g revet ost
6 æg

Fyldet består af:
400 g hakket oksekød, der brunes og krydres efter behag
Salat
Tomat
Agurk
Løg

Dressing laves af:
2 spsk. skyr
3 spsk. ketchup
2 tsk sennep

Bunden laves ved at piske ingredienserne sammen, fordele massen på en bageplade og bage den ved 180º i ca. 20 minutter. Dressingen blandes. Kødet brunes og krydres efter lyst. Når bunden er bagt, fordeles dressingen på bunden, hvorefter det resterende fyld også fordeles. Til sidst rulles bunden sammen til en roulade og bum – så er der mad. Jeg brugte vel alt i alt ca. 25 minutter på at lave retten. 

sense burger roulade sense burger roulade burger roulade

Fyldet kan selvfølgelig laves helt, som man selv har lyst og jeg tænker faktisk også, at bunden vil være rigtig god som wrap med fyld eksempelvis til madpakken, hvor den spises kold. Det skal i hvert fald prøves af – er ret sikker på, at det vil være lækkert med lidt røget laks, lidt rucola-salat, lidt tomat og lidt mayo 😉

Retten indeholder slet ikke stivelse men til gengæld massere af protein, hvorfor den også er PCO-venlig!

Velbekomme 🙂

Hvis du har lyst til at lære mere omkring Sense, så kan bøgerne købes her (reklamelink) eller du kan læse mere på hjemmesiden sensekost.dk

Tagget , , , , , ,

6 tanker om “Lidt om Sense-kost og en opskrift på nem og lækker burger-roulade (som faktisk også er sund)

 1. Hej. Kan man bruge noget andet end skyr? VI har en lille pige som gerne skal kunne spise med, og der er skyr ikke så godt ? Vh Maria.

  1. Hej Maria
   Jeg vil mene, at du kan bruge Græsk yoghurt i stedet for ? Skyren er mest for at holde fedtet nede og øge protein indholdet, men græsk yoghurt fås jo både i 10 % og 2 %, og så kan man jo selv vælge ?

 2. Fantastisk opskrift, brugte kyllingekød og lidt andre grønsager, dejlig mÆttende ? Tak for opskriften, det er ikke sidste gang den bliver lavet ???

  1. Skønt at høre ? Det er nemlig rigtig mættende og kan jo varieres i det uendelige. Tak for din feedback!

 3. Bare ærgerligt jeg ikke kan SPISE ost, for den opskrift lyder bare Så lækker

  1. Hej Mia
   Jeg ved ærlig talt ikke, om man kan udskifte osten med noget andet, eksempelvis HUSK/pofiber eller lignende. Jeg tænker osten er med til at samle dejen sammen, så det kunne måske godt være en løsning. Eller så kunne jeg måske også godt finde på at prøve at undlade osten og så blot lave den på skyr og æg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.