Møde i vuggestuen vol. 2

Så har vi endnu engang været til møde i vuggestuen, hvor vi fik svar på den sensoriske profil og fik talt om, hvad vi kan prøve for at hjælpe Silas til at få flere gode dage.

Ud fra den sensoriske profil alene lagde Silas i normalområdet for hans aldersgruppe, hvilket jo er skønt!! Der er derfor ikke entydigt noget, der tyder på, at Silas er et særligt sensitiv barn. Alligevel var der områder, hvor det var tydeligt at se, at Silas reagerer mere end andre børn, fx at få smurt creme på kroppen, blive holdt om, og hvis der sker meget omkring ham. Derudover har han brug for faste rammer og har svært ved afvigelser fra den daglige rytme.

Samtidig er Silas en dreng, der har brug for at bruge sin krop og få rørt sig. Det kan dog svært at vide, om dette skyldes, at han “bare” er en aktiv dreng, eller om det er hans måde at reagere på, hvis der er for mange indtryk og sker for mange ting omkring ham. Jeg tænker selvfølgelig, at det nok er en kombination, men vi hælder også til, at det helt klart også er hans måde at reagere på. Hvis der sker for meget omkring Silas, kan han køre helt op og slet ikke finde ro. Her hjælper det ofte, hvis vi fjerner os fysisk fra indtrykkene fx ved at tage en lille pause i et andet rum eller lign.

Vi blev derfor ikke mere kloge ift. sensitiv eller ej, men det er jo egentlig heller ikke det vigtigste. Det vigtigste for os er, at der også er andre, der kan mærke/se, at Silas har nogle ekstra behov indimellem, samt at vi sammen har lagt en plan, vi kan afprøve for at se, om det kan hjælpe Silas.

Det næste tid skal vi derfor forsøge at hjælpe Silas til at få mere ro i kroppen, bl.a. via “samlende massage” 2 x dagligt herhjemme og 1 x dagligt i vuggestuen, pictogrammer, sækkestol og ørebøffer til at afskærme ham helt fra input udefra (fx ved brug af Ipad), og vuggestuen vil få en hængekøje, som slutter tæt om hans krop, til roligt at vugge ham. Derudover indfører vi en kontaktbog, så Silas ikke altid hører de beskeder, som vi giver til hinanden. Han bider mærke i mere, end vi lige regner med!!

Derudover skal vi have arrangeret et netværksmøde med fremtidig børnehave og PPR for at forsøge at gøre overgangen til børnehaven bedst muligt. Jeg skal derfor først i den kommende uge have fat i pladsanvisningen, så jeg kan få klarlagt, om vi kan få en plads i den børnehave, som vi ønsker. Vuggestuen vil ligeledes tage Silas med på besøg i børnehaven flere gange, så han har set den nogle gange, når han selv skal starte til maj. Silas har allerede været på besøg i børnehaven én gang, hvilket absolut ikke var noget godt besøg for ham, da der var alt for mange indtryk for ham at kapere. Når de fortæller det fra vuggestuen, får jeg ondt i maven af at tænke på, at han allerede skal starte til 1. maj – for shit, hvor er det bare pludselig tæt på!!!

Jeg må bare forsøge at trøste mig selv og tænke på, at vi stadig har 3 måneder til at gøre ham klar til børnehavelivet. Jeg føler mig heldig over, at vi har en god, professionel og faglig vuggestue, der gør et kæmpe stykke arbejde for lige netop vores søn.

Opdatering på hvordan det hele går vil komme løbende:)

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.