Mor, jeg vil ikke i børnehave

Vil ikke i børnehaveSilas har altid været urolig glad for at komme i børnehave – faktisk så meget, at det nærmest har været en straf, at det var nødvendigt at holde weekend!! Det har været dejligt, selvom det indimellem har været en udfordring med en hidsig dreng lørdag eller søndag morgen, fordi han ikke kunne komme i børnehave.

Nu er billedet et helt andet! De sidste ca. 4 uger, har Silas været knap så glad for at skulle i børnehave, og vi har grublet en del over, hvad der mon lige ha gjort udslaget? Det har selvsagt givet en del diskussioner om morgenen mor og søn imellem, da drengen bare gerne vil holde fri og ikke har den store forståelse for, at det desværre er nødvendigt at passe et job. Det har derfor været ret svært at komme ud af døren til tiden, og jeg har endnu engang været glad for, at jeg har flekstid på arbejdet.

Silas har selv et par gange givet udtryk for, hvad årsagen til den manglende lyst har været. Til en start var det på grund af lidt problemer med et par andre drenge – altså ud fra Silas’ forklaring. Og jeg er ikke naiv og ved godt, at det er en del af gamet i en børnehave. Der er roller, der skal pudses lidt af engang imellem og fordelingen af rollerne skifter. Men derfor er det alligevel ikke rart, når ens dreng sætter ord på det!
Søndag aften var Silas igen helt ulykkelig ved udsigten til at skulle i børnehave dagen efter. Jeg spørger selvfølgelig ind til, hvorfor han ikke vil i børnehave og Silas fortæller. at det er fordi, at der er alt for mange og alt for meget larm, og at der ikke er nogen, der gider lege med ham. AV AV AV – må indrømme, at der også blev lidt fugtigt i min øjenkrog, da det da bare slet ikke var rart at høre ham sige det.

Han har tidligere nævnt larmen, og vi har faktisk talt om, at han også er blevet mere sart over for Valdes larm, men om det skyldes, at han er blevet mere sart, eller om det ‘bare’ skyldes, at Valde er begyndt at larme væsentlig mere er selvfølgelig uvist.
Men det der egentlig gjorde allermest ondt var egentlig sætningen ‘der er ingen, der gider lege med mig!’  Den slår hårdt!! Også selvom jeg har meget store tvivl om, hvorvidt det nu er rigtigt. Vi har fx aldrig oplevet, at han har siddet alene, når vi henter ham om eftermiddagen, så jeg er ret overbevist om, at det ‘bare’ er hans fortolkning af det. Men det er alligevel hans oplevelse af det, og det gør jo altid ondt at se ens barn være ked af det! Det ved vi jo – sådan er det også at være mor!

Jeg hælder faktisk mest til, at det hele skyldes, at der er sket flere ændringer i børnehaven den seneste tid og ikke mindst meget snak om ændringerne for at forberede dem alle på det. De store er gået ud. Silas har flyttet stue. Han har fået nye pædagoger. Og der er indført madordning. Alle ændringer, der er trådt i kraft her 1. april, og når man er en lille dreng, der netop kan have svær ved store skift – ja så mærker man det nok ekstra meget!

Vi håber på, at det snart vender igen, når der falder mere ro over det hele igen og alle har vænnet sig til den nye hverdag. I dag oplevede jeg heldigvis, for første gang længe, at vi kom af sted uden problemer, og at han rent faktisk smilede, da jeg vinkede farvel til ham. Om det så skyldtes, at Silas i dag skulle med én af hans venner hjem efter børnehaven, ja det må den kommende tid jo vise.

Har I mon oplevet perioder, hvor jeres børn var ked af at komme af sted?

Og behøver jeg sige, at vi selvfølgelig fandt en løsning, så drengen kunne holde fri i går. Endnu engang fantastisk at have forældre, der ikke længere er på arbejdsmarkedet, som gerne giver en hånd med engang imellem. Dét kan vi kun være taknemmelige for!

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.