Nåå ja #12

Det er da efterhånden ret lang tid siden, at jeg har udgivet ét af disse indlæg. Denne gang primært om børnenes udvikling, da der altså sker så meget med dem hele tiden 🙂

 • Så har jeg for første gang været i byen uden baby. Vildt mærkelig og også lidt rart!
 • Samme baby, der for øvrigt er begyndt at ‘gå’ i seng om aftenen omkring 19.30, hvor hun bliver puttet og stort set falder i søvn alene. Det er altid rart, når vi kommer dertil. Det er så rart at få lidt alenetid igen om aftenen, uden at skulle sidde med en sovende baby.
 • Til gengæld er det stadig ikke helt stabilt, hvordan hun sover i barnevognen. Én dag kan hun tage en lur på 2-3 timer – andre dage sover hun 30 minutter. Hun ligner helt klart Silas på det punkt – han blev heller aldrig helt tilregnelig hvad angår søvn om dagen. Min mor mener i øvrigt bare, at Vera ligner mig, da jeg var baby 😉 Ret så frustrerende – især de dage, hvor hun sover 30 minutter!
 • Så er Valde kommet i fasen, hvor han øver sig rigtig meget i at snakke. I ved den fase, hvor han vedholdende bliver ved med at sige noget, indtil vi gentager det rigtige ord. Den fase, der godt kan være lidt krævende. Og den fase, hvor der aldrig er ro, når han er vågen 😉 Omvendt er det jo fantastisk, når de endelig begynder at snakke lidt – mange ting bliver bare lidt nemmere, når de kan kommunikere med ord.
 • Så har Valde været syg de sidste par dage – og jeg kommer aldrig til at begribe, hvorfor børn i hans alder ikke kan finde ud af at sove, når de er syge? De sidste 2 dage har middagssøvn været ikke-eksisterende. Samme barn som plejer at sove mellem 2-3 timer hver eftermiddag.
 • Og for at vise sympati har Vera valgt heller ikke at sove ret meget de sidste 2 dage, så mor her har været træt, når de er gået i seng om aftenen, og kaffe har været tiltrængt!
 • Silas derimod har lige været inde i en lidt hård periode herhjemme. En periode, der giver lidt flere konflikter, end vi bryder os om. En periode, hvor vi op til flere gange har kigget opgivende på hinanden, fordi de ting, der plejer at virke, ikke har haft den samme effekt. En periode, der har slidt ret meget på os alle sammen. En periode som heldigvis ser ud til snart at være helt ovre!
 • Og vi har undret os over, hvad der er årsagen til den dårligere periode, efter det i lang lang tid bare er gået super godt? Vi er selv ovebevist om, at det er den kommende opstart i mini-sfo, som jo allerede nu fylder en hel del i børnehavens dagligdag. Silas har det svært med forandringer – men kun optil selve forandringen. Hvert år omkring dette tidspunkt har han været ekstra urolig, da der altid er sket forandringer i børnehaven d. 1. april. Og hvert år er der igen faldet ro på, så snart vi er ovre den 1. april. Jeg synes blot, at det starter tidligt i år – men forandringen denne gang er jo også kæmpe!
 • Samtidig har Silas i en periode nok været en smule ‘forsømt’. I forbindelse med, at vi har fået Vera, har der de sidste måneder været meget at se til med de 2 små, hvorfor Silas måske har passet sig selv lidt for meget. Han har siddet lidt for meget med Ipad’en og har vist ikke helt fået den samme nærhed, som han plejer! En svær kamel at sluge den dag, det gik op for os, men heldigvis noget, der kan rettes op på! Derfor har vi den seneste periode været lidt ekstra opmærksom på at gøre noget alene med ham, sidde sammen med han i sofaen og så videre. Og så har han holdt en pokkers mange fridage/korte dage, hvor han også har kunne få lidt ekstra opmærksomhed. Og måske er det det, der begynder at have effekt?
 • Og heldigvis oplever både børnehaven, PPR og fysioterapeuten, at der er sket KÆMPE udvikling med ham, og de er slet ikke bekymret i forhold til skolestart!
 • Og det er jo lige om lidt (1. april), at vi endnu engang lukker en dør og starter et nyt kapitel op! Skolestart er altså lidt skræmmende – for mor! Så er det endnu engang blevet tid til at give lidt mere slip på sønnike. Det bliver sikkert både sundt og godt – eneste ønske er, at han får en god start på det nye liv! Til gengæld tror jeg på, at skolelivet og strukturen i skolelivet passer rigtig godt til Silas, men jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan overleveringen mellem børnehaven og skolen kommer til at gå, da det vil være ærgerligt, hvis ikke al den erfaring børnehaven har gjort ikke bliver givet videre til skolen. Men jeg går ind til det med et positivt sind og et halvfyldt glas 😉 Men mon ikke I kommer til at høre meget mere om skolestart, når vi kommer lidt tættere på 😉
 • Og nåå ja, så hepper jeg (ligesom rigtig mange andre børnefamilier) på, at foråret snart kommer, så vi kan komme væk fra al den sygdom!
 • Husk, at I som altid kan følge med i meget mere af vores hverdag på Instagram.

 

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.