Nåå ja #13

livet med baby

Så er det blevet til endnu en omgang nåå ja! Denne gang handler det om øjenlægekontrol, livet med baby, klipning af Valde, afskaffelse af babytøj – eller mangel på samme, Reshop, vasketøj og indkøb.

 • Så er det igen ved at være tid til at tjek af Silas’ øjne. Jeg er ret sikker på, at resultatet bliver, at vi fortsat skal bruge klappen, da vi ikke har brugt den i dét omfang, som vi skulle. Jeg talte med øjenlægen om at få flyttet tiden lidt længere ud i fremtiden, men han ville gerne se Silas til tjek alligevel. Et tjek som Silas for øvrigt har oplyst, at han ikke vil være en del af! Det er det der med at have et viljestærk barn. Så nu kan jeg mærke, at den der knugende fornemmelse kommer snigende – fornemmelsen af, at noget endnu engang bliver en dårlig oplevelse og et nederlag for drengen. Fornemmelsen af igen igen at blive udstillet som forælder, fordi ens dreng ikke gør det, der bliver sagt. Fornemmelsen af ikke at kunne gøre en skid ved det og blot håbe på det bedste, så vi ikke har brugt 2½ time forgæves.
 • Jeg håber virkelig, at han snart kan få lov at slippe for klaptræningen. 2 år er han vel efterhånden ved at have været i gang og kun en enkelt gang er vi gået fra øjenlægen med besked om, at det har hjulpet. Efter at vi sidste år i april måned fik at vide, at det har haft positiv effekt på synet, ja så er vi efterfølgende gået hjem med beskeden om ingen ændring og sidste gang beskeden om, at synet var gået lidt tilbage. Det gør det altså ret svært at blive ved med at holde motivationen oppe. Og jeg håber, at han snart kan slippe, så han ikke skal bruge klap i skolen. Jeg tænker ikke, at det vil være en udpræget fordel, når man i forvejen har svært ved at sidde stille samt koncentrere sig.
 • Silas der for øvrigt tager hul på sin sidste måned i børnehaven på onsdag! Han er SÅ klar – moderen måske knap så meget, men jeg tror på, at det bliver godt for ham, da han efterhånden også trænger til nye udfordringer.
 • Så er det lykkedes at få Valde klippet, efter at han de sidste 3-4 gange har skreget som en stukken gris, hvorfor vi er gået derfra blot 2-3 totter og en del kroner og øre fattigere. Denne gang var der ikke det mindste. Ikke et pip. Og resultatet er en ret kæk dreng! Beklager det manglende billede, men jeg har simpelthen ikke fået taget et af ham!
 • Da jeg ventede Vera sagde jeg, at jeg virkelig skulle nyde at have en baby denne gang. Jeg skulle dufte, kigge og ikke mindst skulle hun have lov til at sove hos mig engang imellem. Det skal jeg love for, at jeg er blevet holdt op på!
 • Vi er nemlig igen igen inde i en periode, hvor Vera ikke sover ret meget i barnevognen. Til gengæld sover hun det meste af natten. Kommer oftest i seng ve 19-tiden og sover derefter frem til kl. 3-4, hvor hun lige får et lille måltid, inden hun sover videre til kl. 6.00. Dét sætter jeg pris på, og dét gør, at man lidt nemmere kan se igennem fingre med showet om dagen. Og til gengæld, så har jeg jo noget virkelig skønt at se på, mens hun i stedet tager luren på min arm.
 • Så har jeg været ved at sortere godt og grundigt i børnetøjet – også babystørrelserne. Det var som om, at det gik rigtig fint, mens jeg gjorde det. Jeg var ret klar på målet – at få ryddet op og skabt lidt mere plads i skabene, men jeg har endnu ikke nænnet at skille mig af med det. Det er som om, at det er et alt for stort kapitel at smide til genbrug, og det er underligt at forholde sig til, at dét tøj har været fundet frem for sidste gang! Og så kommer tvivlen snigende – er det nu det sidste barn? Men det er det. Det er bare altid vemodigt at skulle lukke en dør for sidste gang, så derfor står babytøjet altså stadig og venter på at blive afleveret til genbrug, og der bliver det – indtil videre. Kender I følelsen?
 • Til gengæld har jeg endelig fået tilmeldt mig Reshopper. Konceptet er virkelig smart, men jeg har ikke fået solgt en fløjtenes fis. Er jeg mon den eneste, der synes, at der ikke er så meget gang i brugtmarkedet længere? I finder den for øvrigt lige her. Der vil løbende blive tilføjet nyt i takt med, at især Vera vokser ud af det.
 • Og når vi er ved tøj – ja så bliver jeg gang på gang forbavset over, at vasketøjskurven igen er fuld. Jeg ordner jo seriøst vasketøj hver evig eneste dag! Og så har jeg gået her og tænkt, at det var værst mens børnene var små – altså lige ind til den dag, hvor jeg læste med hos hende her, der var så fin at minde mig om, at når børnene bliver større, bliver tøjet også større. Altså fylder det endnu mere i vasketøjskurven/-maskinen, og derfor skal den køre endnu mere. Til gengæld kan jeg trøste mig med, at stort tøj også er hurtigere at hænge op.
 • Skøreliv.dk er for øvrigt en skøn og anderledes hverdagsblog, hvor du får det råt for usødet med et glimt i øjet. Sådan læser jeg det i hvert fald 😉
 • Men ud over vasketøjet i fremtiden slår det mig tit til måltiderne, at når poderne bliver større – og dermed spiser mere – ja så ser jeg for mig, at jeg slæber den ene pose mad efter den anden med hjem samtidig med, at jeg alligevel har følelsen af, at vi ikke har noget i køleskabet.  Og vi ved jo alle, hvor meget vi husmødre elsker at handle!
 • Så glæder jeg mig, som altid, ret så meget til venindehygge i madklubben i aften. Og for første gang siden september skal Vera ikke med. Det bliver skønt men også altid lidt underligt i starten, da hun jo har været fast vedhæng i lang tid. Men det bliver godt at kunne koncentrere sig 100 % om snakken igen 🙂

livet med baby

 

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.