Nåå ja #16

Lidt nyt herfra. Denne gang opfølgning på projekt “sundere mad”, Silas’ manglende Ipad, lidt om at få flere børn og den kommende sommerferie.

 • Så skrev jeg jo tilbage i det her indlæg, at der skulle til at ske nogle forandringer angående kosten. Jeg skulle simpelthen tilbage til den kost, som jeg ved, er meget bedre for mig. Jeg skrev, at hvis det gik godt, ville I måske høre mere om det 😉 Jeg ved ikke, om det er gået godt – det kunne i hvert fald have gået bedre. Der har været dage, hvor jeg har syndet en del og dage, hvor det er gået legende let at navigere uden om alt det, jeg ikke skal have.
  Men status er i dag, at der er røget 2,5 kg af i svinget, og følelsen i kroppen er generelt meget bedre, når jeg begrænser indtaget af brød, kartofler, ris og pasta. I stedet spiser jeg utrolig meget spidskål og blomkål som tilbehør og på den her måde, er det meget let at spise sundere, uden at børnene som sådan lægger mærke til det! Det er nemlig vigtigt for mig, at de ikke får et unaturligt forhold til mad.
  Så ja samlet set, så synes jeg egentlig, at det går meget godt! Den her måde passer mig godt, selvom det ikke er den hurtigste måde at tabe sig på. sundere mad
 • Status på manglende Ipad til Silas. Generelt vil jeg sige, at jeg stadig synes, at det er gået overraskende godt, selvom det også har været hårdt for os alle sammen! Han har taget det stille og roligt, at han ikke længere har fri adgang til Ipad – men det er meget typisk Silas at reagere på den måde, når han helt konkret kan se, at den ikke længere virker. Det er touch-funktionen i den ene side, der er gået i stykker. Han kan derfor godt engang imellem komme i tanke om at se lidt film på den, men det er/kan være ret besværligt at komme til at trykke der, hvor man skal, så han gider oftest ikke ret lang tid – måske 10-15 minutter.
  Når det er sagt, så havde jeg håbet på, at han ville begynde at tage mere initiativ til at lege selv. Til selv at finde på noget. Og jeg havde håbet på, at han ville falde mere til ro – noget andre har oplevet, når deres børn har brugt Ipad’en mindre. Det er ikke helt sket! Især perioden efter aftensmaden er streng. Selvom børnene har rig mulighed for at se fjernsyn, så giver det ham ikke den samme ro i kroppen. Han bliver simpelthen umådelig rastløs, både kropslig og verbalt. Denne rastløshed skal han jo have udlevet på én eller anden måde, og det kommer ofte til at gå ud over Valde og Vera – de kan simpelthen ikke få lov til at være i fred. Det kan godt være lidt af en prøvelse, men ikke mere end at vi stadig har holdt ud. Dog er vi ikke i tvivl om, at Ipad’en vender tilbage men i mere moderat mængde. Fordelen har til gengæld været, at han har søgt mere ud af huset for at finde legerelationer, og han har været væsentlig lettere at få i seng om aftenen!
 • Så har jeg sidste barselsdag i dag! Herefter står den på 5 ugers ferie, inden jeg igen bevæger mig ud på arbejdsmarkedet. Og denne gang har jeg tænkt mig at blive der!
 • Vi er nemlig ret sikre på, at vi ikke skal have flere børn! Dengang jeg skrev indlægget her, var børnene nemme og alting spillede. Nu skal jeg saftsuseme love for, at vi har fået hænderne fulde! Vera er overalt og Valde er begyndt at prøve grænser af, har halm i ørerne og er i dén fase, hvor han stort set græder over alt. Han har klart sin egen mening om tingene, men forståelsen er ikke fulgt helt med. Så vi er i den grad enige om, at endnu et barn simpelthen vil få læsset til at vælte på nuværende tidspunkt, så vi ikke længere har overskud nok. Og det er jo med at stoppen, mens legen er god. 
 • Og det er faktisk helt okay! Jeg glæder mig til at kunne opleve nogle andre ting med mine børn – at kunne lave nogle andre ting med dem. Jeg glæder mig til, at der ikke altid er én eller anden ble, der skal skiftes, én der skal sove lur og alle de 117 andre glæder, der følger med livet som småbørnsfamilie. Småbørnslivet er skønt, men der venter os helt sikkert også noget godt i fremtiden. Så for en gangs skyld er jeg faktisk fuldstændig klar til at lukke den dør!
 • Så synes jeg altså, at det er ret vildt, at der snart er sommerferie. Vi herhjemme holder alle ferie i uge 28, 29, 30 og 31, hvorefter 4 af os starter op i hhv. vuggestue, skole og arbejde, mens Henrik tager et par uger mere. Det bliver fedt med 4 ugers samlet ferie alle sammen – det håber vi i hvert fald 😉 Vores ferie går i år i sommerhus i Jegum Ferieland, der ligger i Sydvestjylland. Vi har ikke de store planer for, hvad vi skal foretage os. Så sidder der nogle, der kender området eller er derfra, så må I da gerne komme med jeres bud på, hvad vi kan lave dernede 🙂
 • Resten af ferien skal vist bruges på en kombination af praktiske gøremål og feriehygge herhjemme/i nærmiljøet. Pt. er vi ved at lægge ny indkørsel – eller vi og vi er måske så meget sagt – Henrik er ved at lægge ny indkørsel. Det bliver godt, når den er færdig. Pt. mangler alle finesserne samt kantblogge i siden. 
 • Husk at du som altid kan følge med i vores liv på Instagram eller følge bloggen via Bloglovin’, så er du helt sikker på ikke at gå glip af noget 😉
Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.