Når bedstevennerne starter i børnehave

Silas’ 2 bedste venner fra vuggestuen er startet i børnehave her fra 1. april, hvilket lige giver Silas en måned mere i vuggestuen, hvor han er den store (og ja jeg føler nærmest, at han er den eneste, der er tilbage, fordi alle dem han startede sammen med nu er i børnehave!!). Jeg har derfor været noget spændt på, hvordan det skulle gå, da Silas hverdagsrutiner i vuggestuen var meget bundet op på denne drengegruppe, som der nu er væk.

Jeg må sige, at jeg er utrolig god til at tage sorgerne på forskud, når det kommer til Silas. Men jeg er ret sikker på, at der står i den kontrakt, man får udleveret, når man bliver mor; At bekymring er en del af jobbet. Jeg tænker tit tilbage på min tidligere chef, som i forbindelse med en snak under graviditeten med Silas sagde til mig, at jeg lige så godt kunne vænne mig til at være bekymret, for det ville jeg være resten af mit liv på mine børns vegne.  Og hvor er det bare sandt!!

Men heldigvis blev min bekymring denne gang gjort til skamme, men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke snakker om vennerne og børnehaven hver eneste dag. Jeg er ret sikker på, at Silas er klar til at komme i børnehave, som han kan blive. Han var i dag meget stolt, da der var kommet brev til ham fra børnehaven om, hvilken stue, han skal gå på, hvilke voksne der er, og hvad de laver i børnehaven. Han nedstirrede mig nærmest for at få det hele med, mens jeg læste op, og da far senere kom hjem, “læste” Silas brevet for sin far, og fortalte stolt, at han havde fået brev.

Så min bekymring for børnehavestart begynder lige så stille at blive afløst af en glæde på Silas’ vegne. Det  bliver godt for ham med nye udfordringer, nye venner og ikke mindst genforenes med de gamle venner fra vuggestuen. De skal heldigvis gå på samme stue og skal faktisk følges hele vejen igennem skolen også, så det bliver så spændende at følge deres udvikling og se, om de bliver ved med at være lige så gode venner.

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.