Når døre lukkes

2015-06-25 14.50.56Livet er noget foranderligt noget, og hvis man tænker over det, så er der i sandhed mange epoker, som man skal igennem. I det daglige tænker jeg ikke så meget over det, men ved de store skelsættende forandringer strejfer det altid mine tanker.

Igennem et liv afsluttes der mange kapitler, og der er mange døre, som lukkes. Folkeskolen, gymnasielivet, ens uddannelse, man flytte hjemmefra, singlelivet stopper, man flytter sammen, man køber hus, man bliver forælder, nye job etc. Alle kæmpe individuelle ændringer i ens liv, som betyder både tab af noget men også nye glæder og oplevelser. Tabene og sorgerne kan fylde meget, men heldigvis synes jeg ofte, at glæderne fylder mest – i de fleste tilfælde.

Hvem husker ikke følelsen af at forlade alle sine folkeskolevenner med tanke om, at det umuligt kan blive lige så godt på gymnasiet? Men det ku’ det! Glæden over at flytte hjemmefra. Glæden over at finde den man vil stifte familie sammen med. Og ikke mindst – glæden over at få sit barn i sine arme. Alt sammen til trods for, at det betyder tab af andre ting. Og WOW hvor kan ens liv pludseligt se meget anerledes ud fra det ene øjeblik til det andet – nogle gange forberedt på det, andre gange knapt så meget.

Efter at jeg er blevet mor – synes jeg, at jeg tænker endnu mere over disse ting! Og årsagen til dette specifikke indlæg er i bund og grund – Ammestoppet. Det fik mig til at tænke på, at Valde lige pludselig ikke er så afhængig af mig, at han lige pludselig er blevet meget større, at han pludselig selv har sagt fra, og at jeg pludselig ikke skal have de hyggestunder med ham, som amning også kan være (selvom jeg stadig synes, at det er en smule opreklameret!). Symbiosen bliver på en eller anden måde spoleret! Samtidig åbner det muligheder, og det er nu bl.a. til at være sammen med Valde, uden at han hele tiden vil spise 😉

Men når man har børn er der mange døre, der skal lukkes og mange, der skal åbnes, og det er jo det, der gør rejsen så enestående, fantastisk og en smule sørgmodig på én gang!

Ammestoppet er lige gennemført. Rundt om hjørnet venter enden på barslen, opstart i vuggestuen og opstart på endnu et nyt punkt på mit CV. Jeg har nemlig været heldigt endnu engang at få nyt job. Et job meget tættere på mit hjem, hvilket betyder, at mine børn skal være min. 1 time mindre i institution hver evig eneste dag! Et nyt job, der betyder farvel til et andet job, som jeg egentlig aldrig rigtig kom i gang med grundet barslen. Et job, som jeg selvfølgelig er ked af at skulle forlade. Et job med gode kollegaer, hvor der er specielt én skøn kvinde, som jeg kommer til at savne – MEGET! Men som med så mange andre ting i livet, bliver fordele og ulemper opvejet, og denne gang vandt hensynet til familien – selvfølgelig! Og jeg glæder mig – selvom det betyder tab af barslen og dagene sammen med Valde herhjemme – det glæder jeg mig ikke til!

Men livet går sin gang – til tider i fuld galop ♥

Tagget , , , ,

2 tanker om “Når døre lukkes

  1. […] Når døre lukkes Omhandler alle de skift, der sker i ens liv, der betyder forandring, tab af noget, fundet af noget […]

  2. […] det er jo lige om lidt (1. april), at vi endnu engang lukker en dør og starter et nyt kapitel op! Skolestart er altså lidt skræmmende – for mor! Så er det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.