Når forestillingerne ikke lever op til forventningen

Så er endnu en weekend ved at være gået – og jeg fristes til at sige PYHA! Weekenderne er lange, når det føles som om, at der konstant flyver en hvirvelvind igennem huset, og du aldrig ved, hvad der sker som det næste, eller hvad der kommer flyvende igennem luften. Jeps sådan er det at bo sammen med Silas engang imellem – især når vejret er dårligt, der ikke er nogen planer for weekenden eller nogen at lege med.

Provinsmor.dk
Find Holger!

Og ja rigtig gættet – sådan en weekend har vi haft denne gang. Vi har forsøgt at bevare tålmodigheden og for en gangs skyld synes jeg faktisk, at vi kan klappe os selv på skulderen og sige, at det klarede vi sgu meget godt. Men indrømmet – vi har hver aften trukket vejret tungt og kigget lettet på hinanden, når drengen var gået til ro! Sådan nogle forældre er vi nemlig også 😉

Vi havde egentlig planer om, at vi skulle ud og lave en masse i haven i denne weekend, da den er blevet forsømt de seneste uger, men vejret har ikke rigtig været til det. Silas er heller ikke nem at drive ud, når der regner, men i går over middag blev vi enige om, at nu var det tid til at komme en tur ud alle sammen. Provinsmor.dkSilas startede selvfølgelig med at kører nogle runder på sit køretøj. Senere ville han gerne, at vi sammen gik en tur ned på marken bag vores have, men inden vi fik set os om, var han gået fra os, og det så egentlig ud til, at han hyggede sig, så vi holdte os på afstand. Det er simpelthen så fedt at have sådan et kæmpe areal i baghaven og er sikker på, at Silas nok skal få meget glæde af det engang, når han bliver lidt større. Om vinteren er der for resten de fedeste kælkebakker, som jeg glæder mig til at introducerer ham for. Sidst vi var der, var han ikke så gammel og var ikke just begejstret for at kælke, men jeg er ret sikker på, at det lige er noget for ham nu!

Turen ud var ikke så lang for vejret var egentlig slet ikke til det. Jeg gik derfor i gang med at bage et bananbrød og fik lavet en ny portion bananis (opskriften findes her.) og Silas sad imens og hyggede med modellervoks i ca. 15 min. Og behøver jeg at sige, at der også var lidt oprydning til moderen bag efter 😉 Men jeg nyder de få gange/minutter, han gider og sidde ude hos mig i køkkenet, mens jeg går og lavet et eller andet. Jeg ville ønske, at han gad være mere med i køkkenet, men må også være ærlig og erkende, at jeg ikke altid tilbyder ham at være med. Det kræver nemlig somProvinsmor.dk min. en blæksprutte som assistent, da hans fingre er overalt og ikke mindst i alt (på den knap så fede måde!). Derimellem skal der tørres en masse vand op, fordi han da altid lige kan lege med vandhanen, hvis ikke han kan finde på andet! Jeg har ellers altid haft intentionen om, at mine børn skulle være meget med i køkkenet, da jeg altid har synes, at det ser så hyggeligt ud, når poden sidder på køkkenbordet og er med. Jeg har dog bare måtte erkende, at denne hygge hos os er erstattet af stress og for lidt arme! Hvis jeg indimellem tænker, at han skal være med til at lave eks. en kage, kræver det, at alt er målt og vejet og klar, inden jeg spørger ham, om han vil provinsmor.dkvære med. Hans tålmodighed rækker ikke til, at der bliver målt 200 g mel op på vægten, så kan han i hvert fald bruge tiden på at starte røremaskinen, håndmikseren eller noget tredje 😉 Så drømmen om det artige og yndige barn, der sidder på køkkenbordet og er med i madlavningen må vente lidt – måske kommer det senere? (men det er nok ikke så idyllisk med en teenager på køkkenbordet 😉 )

Nu venter en ny uge på  os – og endnu engang kan vi vist konstaterer, at vi egentlig trives meget godt i den der hverdag. Nu glæder jeg mig bare til, at hverdagen ændre sig for mig og forhåbentlig giver os alle en hverdag med lidt mere overskud og tid til hinanden, da mange af de daglige gøremål i stedet kan ordnes i dagtimerne i stedet for om eftermiddagen. Lige nu er der kun 3½ uge til barslen begynder – men hvem tæller?!

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.