Når morlivet trækker tænder ud!

I skrivende stund har jeg røvet mig til at siddet lidt ved computeren. Vera ligger ved mine fødder, mens Valde pludselig er faldet i søvn. Valde er hjemme i disse dage – han har fået skoldkopper! Noget jeg egentlig troede var overstået, da han altså var en uge hjemme med skoldkopper, da han lige var startet i vuggestue i september 2015. Enten var det ikke skoldkopper dengang eller også er han én af dem, der er uheldige at få det mere end én gang.

Men han er ramt. Har rigtig mange skoldkopper på hele kroppen, og de klør! Det betyder selvsagt, at det er knapt med søvnen – både for ham og for mig/os! Selvfølgelig er det værst for ham, men det trækker altså tænder ud, når nattesøvnen bliver frarøvet én. Det er jeg på ingen måder vant til, og al min dybest respekt til dem, hvor det ofte sker!

Natten til mandag sad jeg oppe med Valde i 3½ time, hvorefter jeg endelig kunne kravle under dynen igen kl. 03.45. Kl. 05.30 var alle mand oppe igen! Dertil havde jeg lovet, at Silas kunne holde fri, så der blev virkelig trukket på overskudskontoen, som vist efterhånden begynder at gå mod minus. Heldigvis valgte Vera at sove okay meget i går. Valde derimod lod sig nøjes med en lur på 20 minutter til trods for den manglende nattesøvn! Og samtidig med det hele havde Henrik fødselsdag, og jeg ville derfor selvfølgelig lave en kage til ham – jeg kan ikke lade være!

Så kl. 15 ca. havde jeg endelig mulighed for at sætte mig ned i 10 minutter, uden at nogle græd, skulle skiftes, skulle puttes eller have mad. Derefter kom Henrik hjem, og det gjorde selvfølgelig det hele lidt nemmere.

Kl. 21.30 kapitulerede jeg og gik i seng. Dog nåede Valde at vågne op og kunne igen ikke sove på grund af kløen fra skoldkopperne. Vi aftalte derfor, at Henrik tog vagten til midnat, hvorefter jeg igen stod op. 

Kl. 01.00 fik Valde besked på, at nu skulle han altså i seng. Han blev derfor skiftet og smurt godt ind i noget klødæmpende creme – A-derma Cytelium Spray – og så smed vi os ellers sammen på en juniormadras på gulvet. Så der var jo massere af plads – #ironikanforekomme. 

Derefter gik der vel et kvarters tid, inden han faldt i søvn, og så var der ro til omkring kl. 03.00. Resten af natten, var han løbende vågen, fik luftet numse (har rigtig mange skoldkopper under bleen) og smurt ind i creme igen, hvorefter han igen faldt i en urolig søvn. Dette kombineret med, at Vera også var vågen med jævne mellemrum, så det blev ikke til meget søvn til nogen af os i nat.

Så jeg behøver vel ikke at sige, at kaffe virkelig er et ‘must have’ i disse dage? 😉 Dagen i dag er dog mere afslappende. Silas er i børnehave. Vera sov i 2 timer her til formiddag, og Valde har nu sovet i 1½ time.

Jeg krydser derfor fingre for, at det snart går den rigtige vej igen. Vi er på ingen måder vant til at vores børn er vågen om natten, og når pauserne tilmed er få i løbet af dagen – ja så er det altså hårdt, og jeg får lidt ondt af mig selv 😉

Nu krydser jeg fingre for, at Valde tager sig en god lur nu. Han var selv kravlet i Veras kravlegård for at kigge på tingene og pludselig var der meget stille derinde fra. Og så krydser jeg fingre for, at vi snart får en ordentlig nattesøvn igen 😉

 

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.