Når personligheden begynder at kigge frem

IMG_0329
Hvem mig? Jeg har da hverken temperament eller sære ideer! Hvad snakker du om mor?

Valde runder inden længe de 11 måneder, og det er jo fuldstændig fantastisk, hvad der sker med sådan et lille væsen på den periode. Fra at leve efter de 3 s’er – sove, spise og s…. – så begynder der gradvist at komme mere og mere personligheder frem. Og jeg skal lige love for, at Valde har fundet personligheden frem den seneste måned!

Han er stadig jordens nemmeste baby, hvilket vi stort set bliver beskæftiget i af alle, der passer ham. Men han begynder også at have sin egen mening om tingene og sine egne små særligheder, Lad os fx tage spisningen herhjemme. Han spiser godt – meget godt, hvilket også tydeligt ses på formerne 😉 Faktisk så godt, at vuggestuen er ved at overveje at tage lidt ekstra kostpenge for at passe ham. Men under et måltid kan han godt se sig sur på den, der giver ham maden, hvorefter han nægter at spise, slår ud efter skeen og hyler helt hysterisk. Den udløsende faktor er ikke altid til at gennemskue! For det meste kan det lade sig gøre at distrahere ham, hvorefter han så kommer ‘over det’ igen. Andre gange er der ikke andet at gøre,  end at lade sig selv skifte ud og lade manden overtage.

Dét var fx nødvendigt i morges, hvor Valde klart gav udtryk for at være sulten, men da jeg stillede maden på bordet og havde givet ham de første par skefulde – ja så begyndte han at blive hysterisk og slå ud efter glas, ske og banke i bordet – sikkert fordi jeg havde serveret maden lidt for sent! Efter at have afprøvet alle de kendte tricks for at distrahere uden held, hidkaldte jeg Henrik – og ja resten kan i vel gætte jer til? Det endte selvfølgelig med en tom tallerken uden problemer!

Temperamentet er bestemt også blevet mere tydeligt. Dels bliver der spillet på følelserne, og det er tydeligt at høre/se, at det ikke altid er lige alvorligt, og dels er han begyndt at sige mere og mere fra, når han ikke gider, eller hvis han ikke synes, at han får nok opmærksomhed. Hvor han har alt det temperament fra, det kan vist ikke overraske nogen – det er selvfølgelig fra Henrik 😉 Ej det må jeg hellere lade være med at skubbe over på ham – men vi har vist begge en snert (nogen vil måske mene meget) af det, så det ville have været underligt om ikke vores drenge også fik det.

Han er også begyndt at  vise mere forståelse for omverdenen omkring sig. Han snakker fx i telefon og rækker telefonrøret over til os. Han er begyndt at sige ‘bøhh’, når han gemmer sig bag sin nusseklud. Han er begyndt at lægge Dublo-klodserne over på pladserne og lågene ovenpå syltetøjsglassene. Og meget meget mere!

Det er fedt at være så tæt på et lille væsens udvikling. Selvom jeg har prøvet det før med Silas, så glemmer man det lynhurtigt, og man glemmer alle de små skridt, babyer tager på vejen frem. Jeg tænker ofte over, at det er godt, at man som baby/barn ikke ved, hvor meget man skal lære, og hvor meget der venter foran én, så kunne man da miste pusten på forhånd 🙂

Ha’ en skøn weekend alle sammen! Her står den på 1 uges ferie til alle mand, og det glæde vi os til. Det bliver godt med lidt mere tid til bare at være sammen!

Tagget ,

3 tanker om “Når personligheden begynder at kigge frem

  1. Dejligt at høre ? vores Valde(mar) fylder 1 år om 3 uger, og han gør også det der med pludseligt at gå amok midt i maden. Og stopper ikke før han får lov at sidde på skødet af en og spise. Nok en dårlig vane, men sådan er det lige nu. Han kan også blive meget arrig når han ikke får sin vilje. Fx havde han set sig lun på en mands telefon i bussen, og da han selvfølgelig ikke måtte få den, skulle hele bussen nok få det at høre hehe ☺ manden havde også svært ved at skjule et lille grin

    1. Ja der skal indimellem ikke så meget til, før bomben springer, og det er ikke altid lige let at lure, hvad det er, der gør udslaget. Vi taler tit om, at det med at babyer ikke får dårlige vaner helt sikkert er opfundet af én, der ikke selv har børn. Det passer i hvert fald ikke!

    2. Det er da også for dårligt, at han ikke må få mandens telefon 😉 Men ja de dårlige vaner, kan de hurtigt få, selvom de kloge bliver ved med at påstå, at babyer ikke får vaner. Efter at haft 2 stk tror jeg simpelthen ikke på det længere 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.