Netværksmøde i børnehaven

I sidste uge var vi som tidligere nævnt til netværksmøde i børnehaven med leder, kontaktpædagog, psykolog fra PPR, ergoterapeut, fysioterapeut samt Henrik og jeg. Jeg tror, vi begge var lidt spændte på mødet, da vi egentlig ikke helt viste, hvad dagsordenen var fra børnehavens side.

Det var dog et super godt møde, hvor der heldigvis ikke kom nogle ubehagelige overraskelser. De ting børnehaven beskrev var alle genkendelige for os, og vi fik bekræftet, at de allerede kender vores dreng ret godt. Jeg synes samtidig, at vi fandt nogle gode løsninger, som vi i fællesskab skal afprøve den nærmeste fremtid.

Provinsmor.dk
Eksempler på forskellige tyggetubes. Billedet er lånt hos www.birdhouse.dk.

Der skal bl.a. afprøves 2 hjælpemidler – kuglepude og tyggetubes. Tyggetubes, fordi Silas har tendens til at spise meget sand, når de er på legepladsen. Det har i en periode været muligt at holde dette nede ved, at han har haft tyggegummi, når de var på legepladsen. Nu har børnehaven dog observeret, at han nu tager tyggegummiet ud, spiser sandet og efterfølgende putter tyggegummiet i munden igen. Tyggetubes er et hjælpemiddel som findes i mange forskellige former med forskellige overflader, som Silas kan have i lommen og tage op og tygge på ved behov. Han skal selvfølgelig guides i starten, men håbet kan være, at han selv får lært hen af vejen, at han har brug for den.

Provinsmor.dk
Kuglepuden er et hjælpemiddel, som hjælper barnet med at holde koncentrationen og få mere ro i kroppen. Billedet af kuglepuden her

Kuglepuden er mhp. at hjælpe ham til at kunne sidde mere stille under eks. måltiderne. Børnehaven kan mærke en klar forskel på, hvorvidt de har været ude før middagsmaden eller ej, og med vinterens kommende begynder de jo at være mere inde. Kuglepuden gør, at kroppen hele tiden er en smule i bevægelse og har en effekt ift. koncentration og muligheden for at sidde stille.

Børnehaven fortalte, at de netop har købt et tipitelt, og har tænkt, at de vil lave en kuffert med Silas’ ting. Når han så trænger til en pause, kan han få kufferten og trække sig ind i teltet. Det er selvfølgelig også med henblik på, at han hen af vejen selv skal lære at mærke efter, hvornår han har brug for en pause.

Der blev generelt talt om, at det måske ville være en god idé, hvis vi hjælper ham til at mærke efter, og måske griber ind, inden det bliver for meget for ham. Silas skal selv lære det, men han har på nuværende tidspunkt også brug for, at vi hjælper og guider ham. Men puha det kan være en svær opgave! Noget jeg tidligere har skrevet om på bloggen, bl.a. her og her.

Ellers havde børnehaven fundet ud af, at Silas profiterer meget af klare grænser samt fastholdelse af grænser. Vi må nok som forældre erkende, at vores grænser måske nok indimellem er blevet sat men for efterfølgende at blive slækket på, da vi alligevel ikke har magtet konflikten. Og det er der ingen tvivl om, at Silas selvfølgelig har luret! Vi har dog den seneste tid også selv erfaret, at det faktisk gør Silas noget godt, at vi holder fast i det, vi siger. Vi blev derfor hurtigt enige om, at nu forsøger vi alle mand at rette op på dette, og være mere klar ift. vores grænser.

Børnehaven oplyste endvidere, at de klart kunne se, at det var lettest for Silas at være i børnehaven om morgenen og om eftermiddagen, hvor der ikke var lige så mange børn som midt på dagen. Der blev endvidere talt om, at det evt. kan være godt med lidt kortere dage for Silas, når jeg går hjemme på barsel, som vi også selv havde tænkt han skulle. Jeg får indimellem vildt dårlig samvittighed over, at han er af sted 9 timer hver dag – det er godt nok en lang arbejdsuge for så lille en purk! Jeg havde egentlig tænkt, at Silas skulle have lidt flere fridage, når jeg gik på barsel, men det er vi efterhånden gået væk fra. Det er vores oplevelse, at han har det bedst de dage, hvor alting er som de plejer, og hvor han kan komme af sted og få brugt lidt krudt. Børnehaven var helt enig i dette og tænkte også, at det ville være bedre med nogle kortere dage til ham, da han har meget brug for strukturen, som dagligdagen giver ham. Men vi må se, hvordan det kommer til at gå. Selvfølgelig skal han have lov til at have en fridag engang imellem, hvis det er det, han har lyst til!

Generelt var det min opfattelse efter mødet, at Silas trives i børnehaven men til tider kan “fylde” lidt meget på stuen. Jeg havde dog samtidig opfattelsen af, at børnehaven meget gerne vil hjælpe både ham og os, hvilket er utrolig rart at høre. Det er dejligt at høre, at andre har lyst til at gøre en forskel for ens barn og forsøge at gøre livet lidt lettere for ham indimellem.

Nu skal vi se, hvordan de næste par måneder kommer til at gå, og derefter mødes til endnu et netværksmøde i midten af oktober måned. Jeg glæder mig især til at se, hvorvidt kuglepuden har en positiv effekt på ham.

Tagget , , , ,

En tanke om “Netværksmøde i børnehaven

  1. […] sig godt af ham, og som vi har et godt samarbejde med. Vi har bl.a. jævnligt netværksmøder (Netværksmøde i børnehaven, Netværksmøde i børnehaven #2), og PPR er pt. ved at udarbejde en vurdering af, hvorvidt der er […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.