Og hvad er barnets navn?

Nu tænker I sikkert, at jeg endelig giver Lillebror et navn. Men det gør jeg ikke! Dels fordi vi endnu ikke helt ved det endnu og dels fordi, at der i min familie er tradition for, at navnet først røbes ved dåben. En skøn tradition synes jeg, som virkelig giver anledning til megen spænding og gæt rundt omkring 🙂

Drengenavne
Om navnet er herpå må stå hen i det uvisse lidt endnu 🙂

Dét at finde et navn til sit barn er for mig en stor og vigtig opgave, som begge gange har taget sin tid herhjemme. Da vi skulle finde navn til Silas var vi i høj grad i hver vores boldgade. Jeg var dengang meget stor fan af de “gamle” navne, som der begyndte at dukke op, og arbejde intenst på eksempelvis Karl, Johannes eller Alfred. De navne var Henrik slet ikke til men i stedet de mere “almindelige” navne, (hvis altså der findes “almindelige” navne nu om dage?), såsom Simon, Silas eller Mads. Så selvom Silas først blev døbt, da han var 3½ måned gammel, så fandt vi først navnet få dage før, præsten skulle komme og tale med os. Og hvordan efternavnene skulle vende – ja det bestemte jeg mig for 10 min., før præsten bankede på. Den diskussion er vi heldigvis forskånet for denne gang, da vi nu alle hedder det samme.

Også denne gang har det været svært at finde NAVNET! Jeg har hele vejen igennem graviditeten haft 1 navn, som jeg ville elske at kalde vores søn, men endnu engang har jeg kunne fornemme, at Henrik ikke har været lige så begejstret for det. Vi har haft rigtig mange navne i spil og er nu ved at være nede på 3 muligheder. I bund og grund tror jeg egentlig godt, at vi ved med os selv, hvilket af de 3 navne, det skal være, men vi får os ikke rigtig taget sammen til at tage den endelige beslutning 😉 Men inden længe skal valget træffes, da vi har bestemt os for at holde barnedåb d. 8. februar, så der er jo ikke længe til. En helt særlig dag, som vi skal fejre sammen med den allernærmeste familie, der tæller hele 40 børn og voksne.

Og pudsigt – bedst som jeg sidder og skriver dette popper der en mail ind med de 50 mest populære drengenavne fra Alt om Børn. Måske er det et tegn på, at vi lige så godt kan tage beslutningen 😉

Hvordan fandt I andre mon jeres barn/børns navne?

Tagget , , ,

En tanke om “Og hvad er barnets navn?

  1. […] har været ganske simpelt at finde navnet til Lillesøster, hvilket har taget os lidt længere tid de 2 andre gange. Allerede før fødslen havde vi 3 navne i spil, og da hun først lå i mine arme kunne jeg bare […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.