Om at skulle være storebror – igen!

2016-03-11 08.27.38Det er altid spændende at skulle fortælle andre, at man venter et barn. Denne spænding bliver ikke mindre, når det er ens andre børn, man skal fortælle det til. Da vi i sin tid ventede Valde var der ikke den store reaktion fra Silas. Han anede jo ikke, hvad det ville sige at skulle være storebror og anede heller ikke, at babyer kom fra mors mave.

Det ved han nu – dels fordi han er blevet større og dels fordi, at det jo ikke er så lang tid siden, at han oplevede det hele.
Derfor var det spændende at skulle fortælle ham det, og jeg anede faktisk slet ikke, om han ville blive glad eller opgivende over at skulle have en lillebror/-søster mere. Det er nemlig ingen hemmelighed, at ham Valde indimellem kan være en ret stor pestilens for sin storebror.

Men dagen efter nakkefoldsscanningen tog jeg scanningsbillederne frem for at vise dem til Silas. Jeg syntes nemlig, det var ret vigtigt, at han fik det at vide, som én af de første. Første reaktion var: ‘Hvad er det?”. “Det er et billede af en baby, der er inde i mors mave”. Og så startede fjolleriet ellers, mens han udbryder:

“To babyer!?!”

Sagt i et toneleje, der ærlig talt gjorde mig i tvivl om, hvorvidt det var af glæde eller om det var lettere panik over situationen. Mere nåede jeg ikke at dvæle ved det, for Silas er jo en typisk dreng – vi skal videre i programmet, og så talte vi ellers ikke mere om det!

Alligevel er der ingen tvivl om, at budskabet var fanget og havde givet anledning til yderligere overvejelser hos den lille fyr. 7 dage efter – netop som Silas og jeg havde været på biblioteket og holdt pitstop iden lokale hal – havde vi følgende samtale:

Silas: Ikk’ os mor, du spiller håndbold sammen med Julie oppe fra min børnehave!
Mig: Jo, det har jeg gjort, men nu må mor jo ikke spille håndbold længere.
Silas: Hvorfor må du ikke det, mor?
Mig: Det er fordi, at jeg skal passe på den baby, jeg har inde i maven.
Silas: Kan man så ikke spille håndbold?
Mig; Nej for det ville ikke være så godt, hvis jeg fik en bold eller skub i maven.

Pause….

Silas: Men mor, hvorfor skal vi egentlig have en baby mere?
Mig: Det er fordi mig og far synes, at dig og Valde er SÅ skønne og søde nogle drenge, at vi gerne vil have en baby mere!
Silas: Nåå okay!

Og så faldt snakken igen på noget andet, men allerede dagen efter, skulle vi alligevel lige have slået noget fast!

Silas: Ikk’ os mor, vi skal have 2 babyer (Altså Valde + den lille ny)
Mig: Ja det skal vi!
Silas: Men så er det også den sidste – ikke mor?
Mig: Jo det er det!

Børn taler så dejligt lige ud af posen! Man er aldrig i tvivl om, hvad de synes, men det kan ind imellem tage lidt tid at komme frem til det, da de lige selv skal bruge lidt tid til at tænke over tingene 😉

Hvordan har jeres børn taget det, når I fortalte, at de skulle have en lillesøster/-bror?

Tagget , , , ,

2 tanker om “Om at skulle være storebror – igen!

  1. Hvor er han sød 🙂 dejligt han tog det så pænt! Det er noget svært noget at forstå jo 🙂 spændende hvad valde siger! Min søn sagde ikke så meget, da han knap tre år gammel gik og ventede på at blive storebror. Men han stillede da nogle sjove spørgsmål og kom tit med legetøj, som blev stoppet ind under min trøje til lillesøster 😉 og så synes han, det er lidt sjovt, at lillesøster kan blive storesøster – hvis der skulle komme en mere.

    1. Ja det bliver sjovt at se Valdes reaktion. Han er jo stadig så lille til den tid, at vi ikke rigtig kan forklare ham det på forhånd. Silas snakker heller ikke om det så meget, men det bliver lige nævnt engang imellem, og det er tydeligt at mærke, at han denne gang ved, hvad det er, der venter 🙂 Sjovt med legetøjet – det er da ikke til andet end at smile af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.