Om at være en ærlig person

UntitledForleden stødte jeg på dette citat, og det ramte plet – i hvert fald for mig! Jeg er af natur et meget ærligt menneske, og det er dumt at spørge mig om noget, hvis ikke man ønsker at få et ærligt svar! For mig er det vigtigt at være sådan – folk skal kunne regne med, hvad jeg siger. Det skrev jeg bl.a. lidt om i mit indlæg omkring venskab.

Selvfølgelig betyder det ikke, at der ikke engang imellem kommer en lille hvid løgn, for indimellem er sandheden bare ikke den bedste på det givne tidspunkt. Det handler om at stikke en finger i jorden og vurdere, hvornår du skal sige noget, og hvornår du skal tie!

Jeg synes faktisk, at jeg selv er god til det, men der vil sikkert sidde nogle og tænke noget andet. Det er okay – for mig! For som citatet siger, så skaffer ærlighed næppe en mange venner, men dem der er der, er de rette, og det tror jeg er rigtigt! Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har givet mig en del knubs igennem livet at være en ærlig person. Ikke alle mennesker bryder sig om ærligheden, og det er derfor ganske ofte sket, at den modstående part er blevet vred, når jeg har sagt min ærlige mening. Det er også okay for mig, men jeg kan undre mig over, hvorfor pokker, man så spørger?

Og ja jeg tænker faktisk, at det indimellem har kostet bekendtskaber – nogle for en periode og nogle for bestandigt. Omvendt oplever jeg, at det er en egenskab, som mange af mine venner sætter pris på (ret mig, hvis jeg tager fejl venner! 😉 ). Jeg tror de ved, hvad jeg står for, og det synes jeg selv er rart, når man kan mærke på folk. Der er ikke noget værre, end følelsen af, at folk taler en efter munden, når man er sammen, for efterfølgende at sige noget andet, når man har vendt ryggen til. Det er ubehageligt, når man finder ud af det, og det er noget af det, der kan få mig til at trække mig fra personen.

Ulempen ved at være denne type person kan dog være, at man ofte helt automatisk bliver stiltiet udpeget til at være den, der skal tage bladet fra munden. Måske fordi det også er svært for mig at lade være 😉 Igen, jeg gør det gerne, selvom det selvfølgelig indimellem er svært og knapt så rart! Selvom jeg gør det konstant i mit arbejde, hvor jeg jo netop ofte skal konfrontere en person, så er det alligevel noget andet, når det er i ens privatliv. Det bliver ikke nemmere af, at der er følelser og relationer involveret!

Indimellem kunne jeg godt ønske mig, at jeg kunne blive meget bedre til at lade tingene ligge og bare være ligeglad. Men det er jeg ikke god til, og så må jeg jo også tage de klaps, som det medfører indimellem. På overfladen ser det ud til at være meget lettere at være – groft sagt – rygklapper, men jeg tror faktisk bare, det er på overfladen, at det er lettere. Jeg tror, at man indimellem kan føle sig overrumplet og kørt over, hvis det er svært for en at sige fra.

Men som sagt, så er det ikke, fordi at jeg altid siger min ærlige mening. Jeg synes bare, at det er noget, som vi mennesker – måske især kvinder – godt kunne tænke lidt over og blive bedre til. Det ville gøre verden et nemmere sted at navigere i.

Tagget , ,

4 tanker om “Om at være en ærlig person

  1. Godt indlæg Langgaard! Jeg vil i hvert fald gerne være bedre til at sige min mening. Problemet er bare at jeg nogen gange ikke ved hvad min mening er eller at jeg mener flere forskellige og til tider modstridende ting! ?

    1. Ja det kræver selvfølgelig lige, at man kender sin egen mening, selvom det måske ‘bare’ i bund og grund handler om at sige det man tænker!? Vi må i gang med at øve 😉 Og tak 🙂

  2. Så sandt skrevet, og passer præcis på dig Tina, og hvor er det dejligt at have en veninde der er ærlig, man ved altid hvor man har dig, og er ikke i tvivl om hvor du står, det er en kæmpe kompetence, du skal være stolt af? tror jeg har det lidt ligesom Rikke, så lad os øve os sammen.

    1. Tak Janet ? Vi må til at finde på små opgaver til dig og Rikke ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.