Om at være mor

10521936_1522526118016632_3210969655882076937_n
Jeg elsker denne tegning fra Sten og Stoffer. Og det er måske egentlig ikke helt forkert 😉

Da jeg i sin tid blev mor for første gang, havde jeg glædet mig til den dag, hvor jeg selv skulle opleve at blive mor, rigtig længe. At den dag så trak en smule ud grundet lidt problemer ift. fertiliteten – ja det gjorde så absolut ikke, at jeg glædede mig mindre! Heldigvis var problemet ikke større, end at det kunne løses, og jeg kunne, set i bakspejlets lys, forholdsvist hurtigt se frem til at skulle være nogens mor.

At være mor er det fedeste job og den mest ærefulde titel, jeg endnu har fået, men det er f…. også det hårdeste job, som jeg har haft. Man har jo ikke fri kl. 16, og man kan jo ikke skubbe ansvaret videre til sin leder. Næ man hænger sgu selv på den, døgnet rundt, året rundt!

Og wow hvor man forandrer sig! Pludselig har du på ingen måder (i hvert fald ikke mig) noget imod at træde et skridt tilbage og lade dine børn komme først. Pludselig er det altid dem, du shopper til, selvom det egentlig var meningen, at det var til dig selv. Pludselig er det dem, du gemmer det bedste frugt eller andet spiseligt til. Pludselig er dine egne julegaver ikke længere så vigtig. Pludselig deltager du i alverdens børnearrangementer – og du synes faktisk, at det er hyggeligt. Pludselig bliver der sorteret i arrangementerne, da en fredag/lørdag hjemme også er rar. Pludselig bliver Ramasjang en fast del af din hverdag. Pludselig dukker nye bekendtskaber op og andre forsvinder – nogle måske bare for en periode. Pludselig, som mange andre har pointeret, så bliver LORT et stort samtaleemne. Pludselig mærker du, at det gør ondt på dig, når dit barn er syg eller slår sig. Pludselig vælter bekymringerne ned over dig. Og pludselig opdager du, at der altid er nogle, der kommer før dig selv – nogle som du vil gøre alt i verden for!

Der er ingen tvivl om, at det for mig indimellem er hårdt at være mor. Min største rødtop giver mig indimellem nogle udfordringer, som jeg også tidligere har luftet her på bloggen. Udfordringer hvor jeg indimellem kan føle mig helt magtesløs og ikke mindst ked af det! Mange tårer er blevet grædt over den dreng – nogle af vemod, nogle af arrigskab og nogle af udmattelse. Ja at være mor er f…. hårdt!!!

Men at være mor giver jo også så meget igen!! Det giver ubetinget kærlighed, glæde, gode minder/oplevelser, kys, kram, smil, latter – kort og godt – for mig gør det livet mere farverigt og mere værd!

Så selv om det er hårdt at være mor – så er det stadig en tjans, som jeg med glæde påtager mig. Man får så meget mere, end man giver! De positive ting fylder mere end de negative. Og heldigvis så sover de jo indimellem 😉

Så dét at være mor ER fantastisk – og det er for altid mit fornemste job og titel – i hvert fald indtil børnebørnene kommer, så sker der noget med folk 😉 Søskendekærlighed

Tagget , ,

En tanke om “Om at være mor

  1. […] læse om, hvordan jeg synes, det er at være mor, kan der læses mere om det i indlægget: “Om at være mor” og jeg har også tidligere skrevet om: “Når mor kommer i sidste […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.