Om stilhed, manglende nattesøvn og skoldkopper på 3. uge

Skoldkopper
De første små skoldkopper

Der har været lidt stille her på bloggen og på de sociale medier i det hele taget. Årsagen til det har været, at Vera nu også er ramt af skoldkopper. Vi har derfor haft skoldkopper i huset i knap 3 uger, og det har ærlig talt trukket tænder ud!

Valde, som jeg tidligere har skrevet, var ret hårdt ramt af skoldkopperne. Han er for længst ovenpå og var af sted i vuggestue hele sidste uge. Torsdag i sidste uge begyndte de første skoldkopper så at komme hos Vera. I starten tænkte jeg, at det da ikke var så slemt – hun havde ikke så mange. Men jeg skal da lige love for, at de piblede frem lørdag, søndag og mandag overalt på kroppen, og hun har været ret medtaget af det med feber, kløe og generelt bare været utilpas og ikke den glade pige, som hun plejer. 

Det har betydet en del forstyrrelser i min nattesøvn. Vera har haft rigtig svært ved at finde ro – formentlig på grund af kløe, og det har betydet, at jeg er endt med at sidde oppe om natten, hvor jeg har forsøgt alle mulige ting i et desperat forsøg på at få lidt søvn. Jeg har givet kamillete med sukker, jeg har givet lidt Panodil junior, jeg har smurt hende igen og igen med a-derma, jeg har puttet hende i barnevognen i udestuen, jeg har lagt sammen med hende i vores seng, jeg har puttet sammen med hende på sofaen, jeg har gået rundt med hende på armen, jeg har lagt hende i hendes seng igen og så videre og så videre…

Ingen af delene har haft synderlig effekt. Jeg vil faktisk sige, at Kamille-teen havde den bedste effekt – det fik hende til at falde til ro og falde i en dybere søvn – dog ikke så meget, at jeg kunne lægge hende fra mig. Derfor er det endt med, at jeg har siddet med hende på armen stort set hele natten, mens jeg selv har forsøgt at finde én eller anden akavet stilling at sidde i, så jeg også kunne få lidt søvn. Så ud over den enorme træthed, så er jeg også ret øm i mine skuldre og nakke af at sidde helt underdrejet med et barn på armen 😉

Og jeg kan vitterlig blive overrasket over, hvor meget søvn, man reelt set kan undvære som forælder. De sidste 15 dage har jeg siddet oppe 8 nætter. Først pga. Valdes skoldkopper, så pga. Veras forkølelse og her til sidst hendes skoldkopper. Jeg har ikke sovet om dagen, da Vera også her har været ret påvirket og ikke har sovet ret stabilt. Samtidig ved jeg, at jeg bliver mere træt (og ikke mindst irriteret!), hvis jeg forsøger at sove om dagen og så alligevel ender med at rende oppe hele tiden. Og ja, jeg har forsøgt at sove sammen med pigen, men hun ligner åbenbart Valde på dét punkt – hun sover helst alene om dagen (og faktisk også helst om natten efterhånden). I stedet har vi taget den helt med ro om dagen, hvor jeg helt bevist ikke har lavet ret meget andet ud over at servicere Vera og forsøge at lindre hende mest muligt.

Men nu ser det efterhånden ud til at skuden er vendt!

I nat har jeg sovet!!!

Vera blev puttet kl. 19 og sov hele aftenen. Jeg gik selv i seng kl. 21, hvor hun lige kort vågnede op. Kl. 22 vågnede hun og var ikke lige indstillet på at sove videre, og jeg var godt irriteret over udsigt til endnu en søvnløs nat. Vi stod derfor op – satte os i den stilling, som jeg er blevet ret god til at sove i – sov i et par timer, hvorefter jeg forsøgte at liste os ind i sengen. Og sørme om ikke hun sov videre! Så lang tid, at jeg vågnede kl. 6.30, da Valde og Henrik listede ud af huset og stod op kl. 6.45!

Jeg føler mig jo som et helt nyt menneske!

Og jeg tror på, at vi nu er ved at være ovre det værste. Veras humør begynder så småt at vende tilbage, og de fleste af skoldkopperne har nu fået sår på, og det virker ikke til, at de klør så meget længere. Så nu kan vi skrive tjek ud for skoldkopperne ved alle 3 børn – egentlig også rart at få det overstået, mens jeg alligevel har barsel.

Og med de sidste dages forårsvejr håber vi på, at alt den sygdom hos ungerne snart er forduftet – er det for meget at forlange??

Hvis man sidder inde med gode råd i forhold til skoldkopper, er man selvfølgelig velkommen til at dele dem med andre i kommentarfeltet 🙂

skoldkopper

Tagget , , ,

En tanke om “Om stilhed, manglende nattesøvn og skoldkopper på 3. uge

  1. Kartoffelmel?????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.