Opdatering på projekt ‘Afvænning fra sut’

100611 (2)
Silas 1 uge gammel – allerede dengang var sutten en fast del af hans ansigt

For et stykke tid siden skrev jeg et indlæg om, at tiden var kommet til at vænne Silas af med sin sut. I det indlæg lovede jeg en opdatering – mest fordi vi så også selv var bundet lidt mere op på vores plan – så her kommer den!

Sutten er stadig en del af vores familie, men den bliver holdt udenfor og kørt mere og mere ud på et sidespor 😉 Tricket med at binde sutten fast til sengen har haft en god effekt. Dog har det betydet, at der har været dage, hvor Silas stort set ikke har været ude fra sit værelse – mest i starten. Det har givet lidt dårlig samvittighed, at han har skulle sidde derinde helt alene, og han har flere gange forsøgt at få mig til at være sammen med ham derinde. Jeg har dog holdt fast og tænkt, at det netop var pointen med at gøre det – det skulle gerne være kedeligt at bruge sutten. Efter lidt tid fandt han på at tage sengehesten af sin seng, men så blev sutten i stedet bundet fast til radiatoren.

Ret hurtigt blev det dog slet ikke nødvendigt at binde sutten fast, da det bare var blevet en regel, at hvis man skulle have sutten, så var det på værelset. Og det har han været ret god til at overholde! Til at begynde med var sutten med os ud af huset mv., men nu er den altid herhjemme. Der er ej helle sut med i børnehaven. Generelt er det slet ikke nødvendigt med sutten om dagen længere, og det er der, vi er nu!

Sutten bruges nu kun om natten – og der bruger han den faktisk nærmest ikke. Han har den i munden, når han falder i søvn, men når først han sover falder sutten hurtigt ud igen, og så er det kun lige, når han vågner, at han kommer i tanke om den.

Så vi mangler kun lige det sidste skridt. Og jeg skriver vi for det er vitterlig os – Silas, far og mor – der skal tage det sidste skridt, og i bund og grund jo mest Henrik og jeg! Vi er dem, der skal tage beslutningen om, at nu er det nu. Og der er der, den ligger lige pt. Vi har talt om det her i ferien, men vi er endnu ikke der, hvor vi er 100 % klar, hvor åndsvagt det end lyder! Vi ved jo udmærket godt, at det bare er et spørgsmål om nogle få nætter, før det bliver bedre, og ja – der er egentlig ikke rigtig nogen undskyldning, der er holdbar.

Men ja det er altså sådan landet ligger 😉  DSCN0181

Tagget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.