Opskrift på Bedstefars skæg kage (Bedstefarkage)

provinsmor.dkHerhjemme er kagen altid gået under navnet bedstefarkage – måske bare fordi, at det er nemmere at sige – hvem ved?

Jeg bagte kagen i onsdags, da der i denne tid ofte kommer nogle forbi for at hjælpe med Projekt lillebrors værelse, og så skal der da være noget til kaffen!Det er alt for sjældent jeg bager denne kage, da jeg indimellem glemmer dens eksistens, men for sulen, det er jo en tosse god kage, som så absolut ikke tager skade af at overnatte en nat på køkkenbordet! Så her er mit bud på, hvordan den skal laves:

Dej:

 • 250 g. smør
 • 300 g. sukker
 • 3 æggeblommer
 • 400 g.  mel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2½ dl. mælk.

Marengs:

 • 3 æggehvider
 • 250 g. flormelis
 • 125 g. kokosmel (nogle undlader dette)

Fyld:

 • Marmelade efter eget valg. Denne gang brugte jeg boysenbær.

Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres godt sammen. Æggeblommerne tilsættes. Mel, bagepulver og mælk blandes i. Dejen kommes i en bradepande og bages ca. 15 min. i ovnen ved 200º.

Imens piskes æggehviderne stive. Flormelis og kokosmel blandes forsigtigt i. Når kagen har bagt ca. 15 min. tages den ud af ovnen, hvorefter der smøres et lag marmelade på, som slutteligt dækkes med et lag marengs. Kagen bages efterfølgende yderligere ca. 20 min. ved 150º (jeg synes det er bedst ikke at bruge varmluft)

God fornøjelse 😉

Tagget , , , ,

2 tanker om “Opskrift på Bedstefars skæg kage (Bedstefarkage)

 1. Je jeg mangler at få at vide hvor stor en bradepande der skal bruges Jeg kom Dejen i en for stor en bradepande og så fik jeg en meget flad kage ud af det. ?

  1. Åh det er jeg ked af at høre ? Min er ca 23×35 cm ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.