Pølsehorn og Pizzasnegle til madpakken

Jeg kan godt mærke, at jeg er kommet på lidt af en opgave med de madpakker, som Silas nu skal have med, så han ikke hver dag får de samme 4 kedelige stykker rugbrød. Jeg havde god tid i lørdags og gav mig derfor i kast med at bage lidt pølsehorn og pizzasnegle, som han indimellem kan få med som afveksling eller supplement til rugbrødet. Det er heldigvis forholdsvis simpel og ud fra samme grunddej, hvorfor man hurtigt kan lave begge dele samtidigt.

2014-05-10 17.19.39

Selvom der findes mange opskrifter kommer der alligevel en her, som jeg i hvert fald kan stå inde for. Jeg lavede dobbelt portion, da det jo sviner lige meget i køkkenet.

Dej:

 • Ca. ½ kg. mel (jeg måler aldrig op, men mærker i stedet på dejen om der skal mere i)
 • 150 g. margarine eller smør
 • 50 g. gær
 • 2½ dl. mælk
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk salt

Gæren røres ud i lunket mælk. Margarine/smørret smeltes og tilsættes, når det er afkølet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og elastisk. Sæt dejen til hævning i 30-45 min.

Dejen rulles ud og formes enten til pølsehorn eller laves til pizzasnegle. Til pizzasneglene brugte jeg ketchup, revet ost og skinke – det er nemlig det fyld, som Silas helst vil have. Men som ved en “normal” pizza, kan det jo heldigvis varieres efter ønske:)

Tagget ,

4 tanker om “Pølsehorn og Pizzasnegle til madpakken

 1. hvor mange er der til i sådan en potion?`

  1. Hej Liza

   Uhh det har jeg faktisk aldrig rigtig tænkt over, men jeg vil skyde på ca. 20 stk. 🙂

 2. Skal de efterhæve og hvor lang tid skal de bage og ved hvilken temperatur?

  1. Jeg plejer ofte at lade dem efterhæve, mens jeg varmer ovnen op. De skal bage ca. 10 minutter ved 200° varmluft og et par minutter mere, hvis ikke du har varmluft ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.