Så blev det endelig jul!

Jul hjemmeFørste feriedag har allerede nået sin ende. En typisk første feriedag i vores (måske mange børnefamilier?), hvor ungerne endnu ikke er kommet helt ned i gear. De første par dage i vores ferie er altid lidt hektiske, men derefter begynder freden langsomt at brede sig, så det er godt, at der endnu er et par dage til juleaften.

Ferien har været ventet i år, selvom jeg på den anden side synes, at efteråret er fløjet af sted – var det ikke seriøst lige august måned? Jer der vanligt læser med ved, at efteråret har været hæsblæsende for mig/os, men jeg går alligevel på ferie med en rigtig god følelse. Jeg føler mig ikke længere presset på samme måde, og både arbejdslivet og Silas’ skoleliv har set lysere ud den sidste tid, og det i sig selv kan man jo kun glæde sig over. 

Men vi er ved at være brugte alle mand. Børnene trænger til ferie, afslapning og tøffetid uden alle hverdagens krav. En hverdag som siden sommer har budt for forandringer for de fleste af os, og en julemåned med (efter min mening) ALT for mange arrangementer for børnene. Jeg ønsker hvert år, at de i stedet ville bruge lidt mere energi på at lave noget særligt i de kedelige måneder på året og i stedet lade det være lidt mere hverdag i december måned! Jeg tænker ofte, hvem det er til glæde for? Måske er det mest af alt fordi vi har et barn, der har svært ved at rumme det, men jeg synes faktisk, at vi kan mærke det på dem alle 3. Det skrev jeg faktisk også lidt om sidste år, hvilket du kan genlæse her, så det skal jeg ikke kede jer mere med i dette indlæg 😉

Juleaften skal vi holde herhjemme hos os selv. Det er anden gang, vi skal være hjemme, men det er første gang, at vi bare skal være os 5. Det glæder vi os faktisk rigtig meget til. Jeg er sikker på, at det vil give os en mere rolig og afslappende juleaften – for os alle sammen. Sidste gang vi var hjemme, var det fantastisk skønt, at ungerne kunne pakke alle julegaverne ud – altså helt ud af kasserne. De kunne komme i seng, når de har brug for det. Vi kunne tage det i vores tempo – og rækkefølge. Og det er nok i bund og grund det sidste, der er vores primær årsag til, at vi gerne vil være hjemme.

Silas’ tempo er ofte et gear højere, end vi andres, og det er ikke altid en fordel, når vi er blandt mange andre mennesker og på fremmed land. Vi har derfor en forestilling om, at vi på denne måde kan hjælpe ham med også at finde lidt ro i løbet af dagen og aftenen. Idét sidste søndag i advent falder sammen med juleaften, er adventsgaven udvidet, og han får en ting, som han kan hygge sig med i løbet af dagen. Derudover skal vi vist ud og have brugt noget energi på én eller anden måde, så tiden kommer til at gå med andet end at se TV/Ipad.

Julemiddagen bliver formentlig serveret tidligt, og gaverne bliver pakket op mellem julemiddagen og desserten. Det har vi gjort de sidste par år for at minimere ventetiden for børnene, og det har altså fungeret rigtig godt. Og som bonus, så bliver vi selv mindre forædte og kan nyde desserten til en kop kaffe, mens vi sammen kigger på børnenes gaver. Det lyder helt idyllisk 😉 Men ikke desto mindre, så er jeg faktisk ret sikker på, at det bliver en fast tradition her i vores familie at gøre det på den måde.

Når børnene er trætte og trænger til at komme i seng, ja så kan de blive puttet i deres egne senge, uden at vi skal til at flytte dem igen, hvorefter vi kan svinge benene op og kigge lidt på vores egne julegaver. Det er altså heller ikke så ringe endda!

Juledagene kommer til at gå med julefrokost sammen med både Henriks og min familie, tøffetid og ikke mindst fejring af min fødselsdag d. 30! Selvom jeg altså ikke forstår, at jeg allerede fylder år igen. Her får jeg besøg af de dejlige kvinder fra madklubben – og vi skal selvfølgelig hygge os med noget lækkert mad, mens vi vender verdenssituationen. Hvad mere kan man ønske sig? Ingredienserne til en skøn juleferie er i hvert fald til stede 🙂

Håber I alle får den skønneste jul sammen med alle dem I har kær! Glædelig jul til jer alle ♥

Det nye herhjemme er for øvrigt, at de 2 store skal sove sammen om natten – det er fantastisk at se, at de bare får mere og mere glæde af hinanden!

Jul hjemme

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.