Så er vi her igen – overgangsfasen fra mælk til mad!

OvergangsfasenLige pludselig, så er Vera blevet godt 4 måneder gammel – hvor tiden er blevet af, det ved jeg virkelig ikke, men spædbarnet er forsvundet og i stedet er der kommet en rigtig lille baby. En baby, der pludrer, griner, smiler over hele 5-øren, griber fat i fødderne, triller en lille smule (når hun gider) og nu også en baby, der spiser grød!

Ved både Silas og Valde havde jeg svært ved at vente med at komme i gang med grøden. De havde svært ved at holde sig mætte på mælk alene og startede også med at spise nogle vanvittig store portioner. Samtidig synes jeg, at det var sjovt at skulle til at introducere dem for de forskellige smage, farver og konsistenser. Silas startede lige inden, han fyldte 4 måneder og Valde, da han lige var fyldt 4 måneder.

Denne gang har jeg trukket den et par uger, men Vera var efterhånden begyndt at vise meget interesse for dét, vi andre spiste, og min erfaring siger mig, at det er godt at starte op, når interessen er der. Men Veras opstart med grød har nok været lidt mere normal end de 2 andres. Hun startede faktisk med blot at få et par skefulde, hvor de andre jo tog en stor portion fra dag 1. Samtidig har hun skulle bruge lidt længere tid på at vænne sig til det, og jeg har mange dage været i tvivl om, hvorvidt der egentlig endt noget grød i maven eller om det hele har været tværet ud på hende 😉Overgangsfasen

Men det går fremad og efterhånden spiser hun en fin portion – de fleste dage. Det er dog stadig vigtigt at fange hende, inden hun bliver alt for træt og sulten. I går måtte jeg opgive og i stedet hive en flaske frem til hende, og så fik hun grød, da hun stod op fra middagsluren, hvilket fungerede meget bedre for hende.

Jeg synes faktisk, at denne overgangsfase er krævende. Pludselig skal man til at have alt muligt med, hvis man bevæger sig i byen, og pusletasken kan have svært ved at rumme det hele. Ens evne til at tænke variation kommer på prøve, så de ikke får serveret det samme hele tiden, hvilket jeg synes er blevet væsentlig nemmere, efter at de ikke længere skal vente til 6 måneder med at blive introduceret til glutenholdig mad. Omvendt er det jo meget sjovt at opleve deres begejstring for mad, og når de prøver noget nyt. Og det kan jo virkelig godt betale sig at lave et godt forarbejde i denne fase – så tror jeg på, at det på længere sigt bliver nemmere for en selv at få barnet til at spise resten af familiens mad.

Da Valde i sin tid startede med at spise grød, forfattede jeg et par indlæg om det. Og i går sad jeg og læste dem og tænkte, at der var der egentlig meget godt, jeg kunne bruge. Jeg skal nemlig indrømme, at jeg slet ikke er lige så godt forberedt på grødfasen denne gang, da jeg som tidligere nævnt slet ikke kigger i bøger længere, men i stedet lige gør det, jeg kan huske. Sådan tror jeg bare det er 3. gang 😉

Men du kan læse hele indlægget lige her, hvis det er relevant for dig 🙂 Og hvis du ellers sidder og brænder inde med nogle gode råd til denne fase af livet med baby, så er du velkommen til at dele dem med os andre 🙂

Tagget , ,

2 tanker om “Så er vi her igen – overgangsfasen fra mælk til mad!

  1. Wauw, fire måneder ❤️
    Jeg trak også overgangen til grød/mos lidt i langdrag med Mindste Pode. Havde ikke så travlt, og havde som du også oplevelsen af, at det var lidt besværligt når man skulle rundt omkring. Så er det jo man skal huske sig selv på, at det kun er en kort periode, og at der ikke går så lang tid før de godt lige kan vente ti minutter fra den første sult melder sig og til man er hjemme igen, hvis man for eksempel bare er i Netto eller noget… Men en milepæl, det er det altid! ❤️

    1. Ja det er fuldstændig vildt, at hun allerede er 4 måneder ? Og ja det er også skønt, når de begynder at blive lidt mere mætte i længere tid – især når de stopper med at spise om natten, hvilket både Valde og Silas gjorde, da de blev 6 måneder ? Men jeg tror såmænd også bare, det lige er fordi, at jeg skal ordentlig i gang igen og have lavet diverse mos mv til fryseren, så det er nemt at gå til og variere ? Og så blive de milepæle altså ikke mindre, når det er sidste barn ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.