Så må vi håbe, at I får pigen denne gang!

IMG_20160216_191326Det er nok det udsagn vi er blevet mødt af allerflest gange, når vi har fortalt, at barn nummer 3 er på vej.  Og det er egentlig en sjov reaktion for, hvor står det skrevet, at man kun kan blive lykkelig, hvis man bliver beriget med børn af begge køn?

Jeg tror bestemt ikke, at folk siger det for at være næsvise eller lignende. Jeg tror såmænd bare, at det er en hel naturlig refleks, at man tænker, at folk selvfølgelig gerne vil have børn af begge køn, for det er der jo oprigtig nogle, der ønsker sig. Og det er i grunden ikke så underligt, for vi ved jo alle sammen godt, at den ‘perfekte’ familie består af både en søn og en datter – i hvert fald hvis man lige kaster et glimt på reklamerne og medierne i det hele taget.

Men vi kan lige så godt indse, at vi allerede har opnået IKKE at leve op til det perfekte billede af en familie. Bare tag’ det faktum, at der er næsten 20 års aldersforskel imellem Henrik og jeg. Eller det faktum, at Henrik har 2 voksne børn ( som jeg oveni købet stort set er jævnaldrende med!) og ikke mindst, det faktum, at vi har valgt at skulle have barn nummer 3 (eller Henriks nummer 5!)! Ifølge reklamerne og medierne – ja så får man altså ikke 3 børn!

Og det er ikke nogen hemmelighed, at det er den anden mest reaktion, vi er blevet mødt med! “At I orker det?!!” “Der bliver nok at se til!!” “I har mod på én mere!” og så videre. Og ja – det har vi!! Vi har trods alt helt selv valgt det, og der er såmænd gået lidt overvejelser forud for beslutningen. Og som tidligere skrevet, så er jeg godt klar over, at der bliver nok at se til med tre børn med 20 måneders mellemrum mellem de 2 yngste, men samtidig er jeg ret sikker på, at de seneste 4-5 år har rustet os ret godt til det. Vi har virkelig været på prøve som forældre, og heldigvis er vi – hvis vi selv skal sige det – ret gode forældre, der samtidig er et ret godt team, så ingen af os står alene med det hele.
Jeg er derfor ret fortrøstningsfuld, og uanset hvor hårdt det måske bliver – ja så synes jeg til gengæld, at man får så meget mere tilbage, og når jeg tænker på, hvor meget glæde jeg selv har af mine 4 søskende – ja så ønsker jeg at give mine børn de samme muligheder og forudsætninger.

Så uanset hvad, så er 3 børn – også selvom det skulle ende med at blive 3 drenge – en ægte familie for os! Som jeg har sagt til alle med ovenstående bemærkning i forhold til barnets køn, ja så er fløjtende ligeglade med kønnet – bare det kommer et sundt og rask barn ud af det. Jeg befinder mig godt med at være mor til drenge, så en dreng mere er velkommen. Det vil tilmed være ganske praktisk! Jeg har aldrig haft drømmen om, at jeg skal have en lille prinsesse – måske fordi der ikke er særlig meget prinsesse over mig selv – men melder pigen sin ankomst, så er hun så velkommen, og jeg vil glæde mig til at følge hende på hendes vej. Det eneste jeg kan se som ulempen ved ikke at få en pige er, at jeg ikke får lov til at blive mormor! En mormor har en ganske særlig plads, selvom jeg også kan se hos min egen mor, at en farmor også kan være en stor stjerne, hvilket jeg også er ret overbevist om, at vores egen farmor ville have været, hvis hun havde fået lov til at blive farmor for vores børn! Men selvom man bliver mor til en pige, er det jo ikke nogen garanti for, at man også får lov til at opleve at blive mormor, så jeg er overbevidst om, at det nok skal gå alligevel.
Jeg håber blot og har lovet mig selv, at jeg, når den tid engang kommer, kan blive (og måske også får lov til at være) en lige så fantastisk svigermor og farmor, som min egen mor er det – i hvert fald fra mit synspunkt!

Men inden længe bliver spændingen om kønnet udløst, hvis barnet altså vil samarbejde og ligge rigtigt, og jeg finder ud af, om der skal findes frem fra gemmerne eller shoppes tøseting 😉

Og til jer, der måske har sagt ét af ovenstående udsagn til mig – jeg har ikke taget det fortrydeligt op! Det har blot givet anledning til underen over, hvorfor det er en typisk reaktion fra omverdenen, og indlægget skal derfor læses med dette in mente og med et smil på læben 🙂

Tagget , , ,

6 tanker om “Så må vi håbe, at I får pigen denne gang!

 1. Åh, hvor jeg føler med dig! Nej, folk mener det ikke ondt, men jeg har bare SÅ svært ved at forstå, at det skal være nødvendigt. Jeg har skrevet flere gange om, hvad folk har sagt til mig, og en af gangene var det det her: http://drengemor.dk/?p=295
  Og det er jo ikke kun sådan noget mht- køn, folk synes, de kan tillade sig at kommentere på/spørge om. Har du læst det her indlæg af Johanne på Bahne-bloggen? http://blog.bahne.dk/et-barn-til/ Her har jeg også kommenteret med endnu flere af de ting, jeg har måtte lægge øre til. Nogle gange bliver man lidt træt… og der skal ellers ret meget til, før jeg bliver irriteret, men det her er en af mine kæpheste 😉

  Jeg håber for jer, at I får et dejligt, sundt og velskabt BARN <3

  1. Tak for din kommentar Nadja! Man kan indimellem blive forundret over, hvad folk kan få sig til at spørge om, og personligt krummer jeg tæer hver gang, jeg hører nogle spørge en anden om ikke snart, de skal have et barn. Jeg synes det er SÅ personligt et emne, som ikke kommer andre ved, samtidig med at man jo rent faktisk ikke kan vide, om det netop er det største ønske, som endnu ikke er opfyldt! Jeg synes, at folk indimellem glemmer at tænke på, at det faktisk kan såre andre, når de spørger ind til så personlige ting 🙂 Men det ER 3 fantastiske drenge, I har ?

 2. Ej hvor sjovt Tina – jeg brygger på en kladde på bloggen der omhandler lidt samme problemstilling. Folks kommentarer, spørgsmål, undren og nysgerrighed – om hvornår vi skal have nr 3. For “så kan det jo være vi er så heldige at få en dreng, så vi også prøver det…” Jeg føler det samme som du. Vi er en familie. Med to voksne og to døtre. Og vi er vilde med det – det er nok for os. (Martin er dog skruk som ca 7 styks 35-årige kvinder uden børn..)
  Jeg vil nok bare sige at jeg forstår dig fuldt ud. Vi behøver ikke få en dreng for at føle vi er en familie. Jeg er sikker på at jeres to drenge vil blive fantastiske storebrødre – uanset om det er til en pige eller en dreng. Og jeg ved at I vil elske barnet og jeres familie lige højt, uanset køn. Den lille ny er heldig med at have valgt at komme til jeres familie. <3 Hvornår finder I forresten ud af kønnet på den lille bitte i din smukke mave?

  1. Tak for din skønne kommentar ? Og hvis i så fald skruken skulle få dig overtalt, så er jeg ret sikker på, at det ikke kun er fordi, at I vil have en dreng ?

 3. Jeg har også to drenge og venter en pige. Og nøj hvor fik jeg den der kommentar om at vi nok håbede det var en pige mange gange. Jeg håbede ikke rigtig noget. Jeg håbede på et barn. Og da jeg så fik at vide at det var en pige, blev jeg ret chokeret. Det tog mig flere uger at acceptere. For selvom jeg glæder mig til at få min lille pige, så betyder det jo også, at jeg ikke får flere små drenge (dette skal være vores sidste barn), og det synes jeg faktisk er hårdt. Men det forstår folk ikke. Tværtimod siger folk nu “så behøver I heller ikke få flere børn, for nu har I jo en af hver”. Som om Nr 2 dreng ikke er en del af regnskabet. Og i øvrigt er det ikke fordi Nr 3 er en pige at vi ikke skal have flere, men fordi vores familie er mæt af børn nu.

  1. Jeg tror faktisk, at jeg lige som dig, vil skulle vænne mig til tanken, hvis scanningen viser, at vi venter os en lille pige! Og jeg kan sagtens sætte mig ind i dine tanker om ikke at skulle have flere drenge!
   Ved graviditeten med Valde følte jeg faktisk, at jeg skulle forsvare det, når jeg sagde, at vi skulle have en dreng mere, og hørte mig selv tilføje med det samme “og det glæder vi os rigtig meget til!” Hvilket jeg synes siger lidt om, hvor høj grad forventningen er til stede i samfundet om, at alle selvfølgelig gerne vil have børn af begge køn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.