Sover I sammen med jeres barn/børn?

Herhjemme gør vi! Silas har stort set aldrig sovet 100 % igennem. Jeg kan måske i alt mindes 3 gange, hvor han har sovet fra han blev puttet til omkring kl. 05.00 om morgenen, og det kan man jo ikke just påstå er mange, når han er godt 3 år.

Han bliver hver aften puttet i sin egen seng, men hver nat ender han hos os. Det skyldes blandt andet, at jeg ikke orker at skulle op af sengen alt for mange gange i løbet af natten, da han altid vågner igen, hvis jeg blot giver ham sutten og putter ham igen. Henrik forsøger indimellem at gå ind til ham, men det skaber ofte mere uro, da Silas bestemt ikke er tilfreds med, at det er far, der dukker op. Så ja overskuddet til den kamp har endnu ikke været der!

Samtidig tænker jeg, at der er en årsag til, at han vågner. Det er tydeligt at høre, at han ofte har drømt, og med alle de indtryk han hiver ind i løbet af en dag, kan man godt forestille sig, at der er en del for hjernen at “rydde op” i. Jeg tror derfor også, at det skyldes, at Silas har et stort behov for tryghed, hvilket han jo i høj grad får ved at ligge mellem os. Samtidig har han jo siden han var helt lille kastet sin kærlighed på mit hår, og det er derfor blevet hans sutteklud. Det er jo ikke praktisk, når suttekluden ligger i en anden seng, og jeg har forsøgt mig med andre alternativer uden effekt.

Provinsmor.dk
Det kan indimellem knibe med pladsen til mor, hvilket tydeligt ses her, hvor Silas ligger helt yderst på min hovedpude.

Men jeg må dog indrømme, at eftersom maven er ved at være ret stor og eftersom, at Silas altid ligger helt op af mig, er det ved at være lidt hårdt at ligge sammen med ham hver nat. Jeg forsøger derfor altid at putte ham nogle gange igen, inden han kommer med ind i vores seng. Det velvidende, at det så betyder, at jeg skal op mange gange i løbet af natten, da der også skal tillægges 1-2 tisseture og nogle nætter 1-2 gange kramper i benene. Og det har selvfølgelig også betydning for kvaliteten af min søvn. Men omvendt – det kan jeg jo lige så godt begynde at vænne mig til igen!

Vi er dog enige om, at vi ikke vil gøre mere ved det på nuværende tidspunkt, da det virker til, at det i forvejen er hårdt arbejde at være Silas på nuværende tidspunkt. Det er tydeligt, at det er hårdt at starte i børnehave samtidig med, at middagssøvnen bliver taget væk, og at det måske tager længere tid at vænne sig til det, end vi lige havde regnet med. Vi oplever derfor, at Silas stort set er konstant træt, og hvis vi så samtidig skal til at “kæmpe” om natten også – ja så bliver han jo også bare mere træt. Vi må derfor tage det, som det kommer, og finde en løsning på det, når lillebror også skal til at være i sengen. Og når alt kommer til alt, så er det jo ikke ret mange teenagere, der sover i smørhullet 😉

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.