Status – opstart på arbejde

Jeg har nu været på arbejde i 3 dage, og jeg må indrømme, at det faktisk er helt okay. Det har selvfølgelig været hårdt – jeg har været fuld af alverdens nye indtryk, da ALT nærmest er nyt, men jeg har samtidig været glad og fyldt med en god følelse, når jeg er gået hjem. Jeg kan mærke indeni, at det er fedt igen at bruge min faglighed og være en del af alle de faglige drøftelser. Det har været langt væk det sidste år, men det er gået overraskende hurtigt at få det hele fundet frem på harddisken igen – selvom der selvfølgelig stadig er noget, der lige skal støves lidt af. Det er der heldigvis stor forståelse for, selvom jeg stort set er dumpet lige ind midt i et hvepsebo, men sådan er livet på forvaltningen jo indimellem.

Men opstart af arbejdet betyder jo også mindre fleksibilitet i hverdagen. Pludselig skal der lidt mere planlægning til, og tiden kan ikke på samme måde få lov til at flyde. Valde har dog været god til at sørge for, at vi kommer op i god tid om morgenen, og jeg synes faktisk, at det er gået overraskende godt med at finde rytmen om morgenen. Det er, hos os i hvert fald, et spørgsmål om at være et par skridt foran. Det er ingen hemmelighed, at jeg har været spændt på, hvordan de netop ville komme til at gå om morgenen, da jeg fra 6.30 er alene med dem og selv skal aflevere dem begge, og det har faktisk indimellem været et problem under barslen at få det hele til at klappe. Det er heldigvis gjort til skamme (7:9:13), og det skyldes helt sikkert, at det hele bare kører meget mere efter en fast plan og struktur, og det kan især Silas mærke og profitere af.

Efter arbejdet kører hverdagstoget igen – hente unger, hjem, lave madpakker, lave aftensmad, ordne vasketøj, spise, bade, putte, hvorefter tiden så endelig er kommet til at smide sig i sofaen med benene oppe, hvilket faktisk allerede er omkring kl. 19.00 her hos os, så jeg tror bestemt ikke, at vi har noget at klage over – og det gør vi heller ikke 😉 Dét er jo også en del af at være en børnefamilie, og vi ved jo, at det er for en kort periode.

Jeg synes faktisk, at det er gået nemt at finde rytmen igen – meget lettere, end det var efter barsel nummer 1, og det skyldes selvfølgelig også, at en del af rytmen også har været bibeholdt under barslen, da der stadig har været behov for mad på bordet til tiden, badning, putning til tiden mv.

Derfor er det alt i alt egentlig helt okay at være på den her side af barslen – det eneste minus er, at jeg savner min baby!! Det lyder forkert, og det er ikke fordi, at jeg ikke gerne vil være sammen med Silas, men jeg er jo vant til at være væk fra ham i et vist antal timer i døgnet. Jeg savner den nærhed, som Valde og jeg havde, når vi var alene hjemme om dagen. Det bliver ikke til så meget efter arbejde, da den 4-årige tager den opmærksomhed, som han skal have. Det typiske mor-dilemma! Man burde få en arm mere, et skød mere eller flere timer i døgnet, når man bliver mor til mere end et barn 😉

Ha’ en skøn aften 🙂

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.