Succes med klaptræningen

KlaptræningI går oprandt dagen, hvor vi igen skulle til kontrol med Silas ved øjenlæge. Denne kontrol var lidt anerledes end de seneste, da Silas forinden skulle have dryppet øjnene, således at hans syn kunne blive helt korrekt målt. Som jeg skrev i indlægget her, så er det ikke en hemmelighed, at vi har været ret spændt på, hvordan det skulle gå. Silas har nemlig en ret stor skepsis over for alle former for medicin, øjendråber, øredråber mv. Og ikke nok med det, så svier disse øjendråber ret meget, når de kommer i øjnene.

Men dagen i går skulle vise sig at blive en ret god dag! Ikke nok med, at de faktisk lykkedes at få dryppet Silas’ øjne – ja så var det for en gangs skyld også ret gode resultater, vi fik hos øjenlægen. ENDELIG!

Ved sidste kontrol sidst i februar måned var meldingen, at klaptræningen endnu ikke rigtig havde haft den vilde effekt. Tidsrummet for, hvor lang tid Silas skulle bruge klappen blev sat op til 5 timer/dag – 6 dage om ugen. Og vi må nok indrømme, at ingen af os havde den store tro på, at klaptræningen ville have nogen effekt. Men vi blev overrasket!

Som altid skulle Silas gennemføre en synstest. Sidst i februar formåede han at klare testen med det “dårlige” øje med 40 %, hvor han i går klarede testen med 80 % – altså en fordobling!!! Dét var altså en vild besked at få efter, at vi de sidste mange gange ved øjenlægen har fået at vide, at der ikke var sket nogen udvikling.

Så nu er status faktisk den, at det “dårlige” øje stort set er lige så godt som det “gode” øje! Og det er jo det, der er målet. Nu fortsætter vi med klaptræningen i endnu et par måneder, selvom øjenlægen ikke forventede, at synet kunne rykkes ret meget mere. Men prøves, det skal det! Hvis ikke der sker yderligere udvikling, så kan vi lige så småt begynde at trappe gradvist ud af klaptræningen igen efter næste kontrol.

Så nu er modet vendt tilbage og vi er klar til at give den en ekstra skalle – selvom det egentlig er børnehaven, der tager det største læs, hvilket vi er meget taknemmelige for! Der er bare nogle ting, der er lettere for en børnehave end for os forældre – det kender I vel?

Eneste minus ved gårsdagens besøg er, at vi skal have nye glas til Silas’ briller. Pt. har han +4 og +3,5, hvor han faktisk skal op og have +6 og +5,75. Men sådan er det- udstyret skal bare være i orden, så det nedsatte syn generer ham mindst muligt 🙂

Så vi var alle glade, da vi forlod øjenlægen, og turen gik forbi den nærmeste legetøjsbutik, da jeg havde sat lidt ny Lego på højkant, såfremt han gik med til at få dryppet øjnene og var god til at gøre, hvad øjenlægen sagde.

Men hvor er det fedt, at klaptræingen har virket – så ja, i går var en ret god dag!

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.