Test – Ulddragt fra Name It

Sponsoreret

Ulddragt fra Name It

Uld til børn? Det har altid været lidt af en udfordring for mig at bruge uld til mine børn. Fra barnsben har vi selv haft en mor, som har et anstrengt forhold til uld, fordi det kradser – eller er ‘hvas’, som vi siger heroppe i Nordjylland. Derfor har jeg stort set ikke selv brugt uld i min barndom, og det har derfor ikke lagt naturligt for mig at søge hen imod uldprodukterne til mine egne børn.

Og der er jo sket meget indenfor uld-branchen, siden jeg var barn. Heldigvis! Nu findes det jo efterhånden i diverse kombinationer med silke og bomuld og er bearbejdet på en måde, så det netop ikke er ‘hvas’ mere. Selvfølgelig stadig afhængig af, hvem man er. Jeg tror endnu ikke, at det er lykkedes mig at få fat i noget uld, som Silas har ville bruge – uanset hvad det er beklædt med på inderste lag. Han er nemlig meget sart og uanset hvad, så synes han altså, at det kradser. Ulddragt fra Name It

Da vi i sin tid fik Silas købte jeg overhovedet ikke noget uld til ham – han brugte bomuld og fleece. Til Valde købte jeg uldfutter og – handsker, men til Vera er jeg gået skridtet videre og har også købt en uldtrøje til hende, som hun bruger i Voksi-posen, og når hun sidder i autostolen. Og jeg er efterhånden ved at være ret vild med det! Det er skønt at vide, at de kan komme af med varmen og ikke bliver fugtige og ‘klamme’, som de kan blive, når de eksempelvis sover i Fleece.

Ulddragt fra Name It

Jeg takkede derfor hurtigt ja, da jeg fik tilbudt at teste en ulddragt fra Name It. Jeg var ikke klar over, at de lavede uldtøj, men igen – mit fokus har nok ikke tidligere været så stort på uldmarkedet 😉 Dragten tester vi for By Amanda Hirtshals og er lavet af 80% uld samt 20% polyester.

Det første jeg bemærkede, da jeg fik dragten i hænderne var, at den var dejlig (og overraskende) blød! På ingen måder kradsende eller ubehagelig mod huden. Samtidig var den meget ‘tynd’ og virkede på ingen måder stor eller klodset.  Begge ting noget, der er ret vigtigt for mig, og vi må jo bare erkende, at vi mødre ikke putter vores børn i noget, som vi ikke selv synes er behageligt, så derfor er det en ret vigtig faktor, at det føles som noget, som jeg selv har lyst til at tage på! Og det kunne jeg virkelig godt have lyst til – altså hvis det ikke var en heldragt 😉 Farven på dragten synes jeg er fin – piger behøver jo ikke kun gå i lyserødt og lilla. Samtidig vil dragten fint kunne gå i arv til en anden lille baby, da jeg allerede nu kan forudse, at det på ingen måder bliver muligt at nå at slide dragten op.

Vera har primært brugt dragten, når vi har været på tur – i autostolen eller i viklen. Her har den fungeret rigtig godt – netop fordi dragten ikke er tyk og klodset. Jeg kan også sagtens forestille mig, at den vil være god som sovedragt pga. blødheden, men grundet voksi-posen har jeg ikke haft brug for det – det bliver trods alt FOR meget uld og for varmt for den lille dame 😉  Når Vera har haft dragten på har hendes temperatur været perfekt – også selvom det har været køligt i vejret.

Størrelsesmæssigt vil jeg sige, at den er meget alderssvarende. Vera tester en størrelse 62 og som det ses på billedet, så er det stadig nødvendigt at bukke ærmer og ben op, og dragten ‘poser’ en anelse på hendes krop. Alligevel tænker jeg, at pasformen er fin og dragten alderssvarende i størrelsen, da dragten dels henvender sig til aldersgruppen 2-4 måneder, hvor Vera jo pt. er lige midt i perioden, og dels er Vera nok også lidt mindre end mange andre babyer i den alder grundet hendes lidt langsomme opstart med vægtøgning. Men det er jo også rart, at de kan nå at bruge dragten i et stykke tid, inden de vokser ud af den – det må jo gerne holde det meste af vinteren!

 

Hvis jeg skal påpege en enkelt lille ting ved dragten, som jeg synes er uheldigt, så er det, at lynlåsen ikke går helt ned i det ene ben. Det ville have gjort den lidt lettere at få på. Dog er det ikke noget, der som sådan har været et problem, og jeg kunne sagtens selv finde på at købe dragten alligevel, men det måske blot et ekstra gode, hvis den havde været længere. Omvendt er det skønt, at det er lynlås frem for knapper!

Jeg har endnu ikke vasket dragten mere end én enkelt gang. Overtøjet er jo ikke det, man vasker mest. Men det har dragten altså klaret til perfektion. Den tåler maskinvask ved 30º og så skal man blot sørge for, at den vaskes i uldvask og tørres liggende. Der er endnu ikke tegn til ‘fnuller’ på ulden, men jeg kunne forestille mig, at det kunne komme gradvist med tiden – sådan er det jo med meget uldtøj.

Men kort og godt, så får dragten den varmeste anbefaling herfra – og jeg tror også Vera er fan, selvom hun ser en anelse skræmt ud 🙂 Og prisen, 329,95 kr. er ganske fair!

Ulddragt fra Name It

Måske næste skridt skal være at afprøve uld-undertøj til Vera og Valde – det er der så mange, der taler godt om, men min uld-forskrækkelse har endnu engang slået igennem 😉 Har du erfaringer med uld til dine børn?

Tagget , , , , , ,

En tanke om “Test – Ulddragt fra Name It

  1. […] ikke så lang tid siden testede jeg en ulddragt fra Name It. I testen skrev jeg, at noget af det næste uld, jeg skulle prøve, måske skulle være […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.