Tidlig besøg af Ole Lukøje

Denne lille fyr faldt tidlig til ro i aften.

Træt dreng

#Der er virkelig noget om, at børn også er søde, når de sover. Elsker synet af min sovende dreng!

Allerede kl. 19, hvilket er en 1-1½ før, end han plejer. Det er 2. dag i træk, at Silas går tidligt til ro. I går kravlede han op til mig under aftensmaden og satte sig til at sove. Det har jeg aldrig oplevet før!

Årsagen er ganske enkelt den, at vi forsøger lige så stille at tage middagssøvnen fra ham. Vi har i en lang periode haft svært ved at få ham i seng om aftenen, hvilket jo kan være en udfordring, når Silas også skal tidligt op. Han har nået den famøse alder, hvor han ikke har helt samme behov for middagssøvn som tidligere, men samtidig ikke helt kan undvære den. Valget står derfor lidt mellem at holde ham vågen de sidste timer om eftermiddagen eller kæmpe med at få ham til at sove om aftenen. Pest eller kolera!

Vi har selv i en længere periode forsøgt at undgå middagssøvnen den sidste fridag, da døgnrytmen nemt bliver forskubbet lidt, når vi holder fri. Det går godt, når det bare er en enkelt dag, han ikke får sin middagssøvn, og han klarer det fantastisk flot!! Derimod er det en lidt større udfordring for ham, hvis det er mere end en dag i træk, han ikke sover.

Vi har derfor nu lavet en aftale med børnehaven om, at han kun sover hver 2. dag hos dem, så han begynder lige så stille at vænne sig til ikke at få sin middagssøvn, men samtidig undgår at komme helt i underskud med søvnen. Jeg havde ikke lige fået sagt til dem i morges, at Silas ikke havde sovet i går, og han havde derfor heller ikke sovet i dag. Han var derfor noget træt, da jeg kom hjem, så han måtte en tur i bad for lige at kvikke ham lidt op, så han kunne holde til efter aftensmaden. Det lykkedes, men drengen havde helt røde øjne til sidst, så jeg blev selvfølgelig ramt af lidt dårlig samvittighed over at nægte min lille dreng at sove. Omvendt ved jeg, at det er nødvendigt, hvis han skal komme over på “den anden side”. Jeg kender det jo fra mig selv (vel og mærke før jeg fik børn), at hvis først man var inde i rytmen med middagssøvnen, var den svær at undvære. Ja her taler jeg vist mest om min skoletid 😉

Jeg glæder mig til, at vi er helt ovre denne middagssøvn. Selvom jeg sætter pris på den lille pause midt på dagen, så kan jeg altså også meget godt lide, at jeg er færdig med at rydde op, smøre madpakker, bade, putte mv. senest kl. 19. Det giver jo en hel anden frihed og tid til sig selv 🙂

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.