Tigerspring #1

TigerspringJeg var så småt begyndt at tro på det der, folk siger; “Hvis ikke du får det nemme barn som nr. 1, så får du det som nr. 2” for lillebror har virkelig været en nem baby so far. Han er ligesom bare faldet ind i familiens rytme og virker til at være en meget tålmodig gemyt. Han spiser godt, har stort set ingen mavekneb, og det bedste af det hele er – han sover!

Han sover både godt om natten og tager gerne 2×3 timer i løbet af dagen. Tirsdag var jeg sammen med lillebror ca. 1 time, mens Silas og Henrik var i børnehave og på arbejde. 1 time!!! Det er jo helt vildt! Og som I måske kan fornemme, så var jeg slet ikke klar over, at det kunne være så let og afslappende at have en baby.

Selvfølgelig sov Silas også i løbet af dagen, da han var baby. Jeg kunne bare ikke på samme måde være sikker på, at han sov uden at vågne 50 gange. Jeg tror, det bliver til ret mange, hvis man tæller sammen på, hvor mange timer jeg stod og vuggede barnevognen for at få ham til at falde i søvn igen, når han vågnede efter 45 min. og igen efter 1½ time etc. Sjældent tog han hele luren i et træk, og hvis han en sjælden gang gjorde – ja så gik jeg jo og ventede på, at han ville vågne.
Det var også lige så sikkert som amen i kirken, at han vågnede, hvis man tog barnevognen med eller eksempelvis tog på shopping. Han vågnede også ofte, når der kørte biler forbi, hvis der generelt var lidt larm, eller hvis man flyttede på barnevognen.

Så nej der var absolut ikke samme ro over det dengang! Nu hvor jeg har prøvet noget andet forstår jeg pludselig meget bedre, at mødre tager deres babyer med på café, på shopping, på venindebesøg etc. Det gjorde jeg aldrig med Silas, da jeg vidste, at han ikke ville kunne sove.

Derfor undrede det mig selvfølgelig også, at lillebror her i ugen begyndte at være mere urolig, har været utrøstelig, ville ammes ofte uden egentlig at gide spise og har sovet kortere lure. Lige indtil jeg kom i tanke om, at der vist er noget, der hedder Tigerspring. Straks blev Tigerspring Googlet og ganske rigtigt, det første spring kommer ved ca. 5 ugers alderen!

Der er derfor ikke andet at gøre end læne sig tilbage og vente på, at tigeren er igennem sit første spring 🙂

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.