Udstyrsliste til vuggestue

Indeholder aff.link!

Okay der går lidt vuggestuesnak i den her på bloggen for tiden, men det er altså også et ret stort skridt i et barselsliv, og bloggen genspejler jo, hvad der sker i vores lille andedam 😉
Det er altid svært at finde ud af, hvilket og hvor meget, man skal have anskaffet sig, når poden starter i vuggestue. Og det hænger jo også unægtelig lidt sammen med årstid og alder på barnet. Da Silas i sin tid startede var det maj, han var 11 måneder og kunne allerede gå stabilt. Valde er 8½ måned, starter op til efterårssæsonen, og han møver sig fortsat kun frem. Ergo kan jeg ikke bare finde udstyret frem fra gemmerne og så sende Valde af sted.

En læser spurgte forleden, hvad jeg sendte med af overtøj/fodtøj, og derfor får I lige mit bud på en udstyrsliste til vuggestuen her:Udstyrsliste til vuggestue

 • Barnevogn, sele, overslag og dyne/voksipose.
  Vi er så heldige, at vores institution stiller barnevogn, sele og overslag til rådighed, hvorfor vi kun selv skal medbringe dyne/voksipose. Det er altså nemt!
 • Tøj til at sove i.
  Jeg vil anbefale, at man har noget specifikt tøj til barnet at sove i, som barnet ikke bruger på legepladsen mv. Så er du sikker på, at der er et sæt tørt tøj, når barnet skal puttes. Af hensyn til personalet kan det være en god idé, hvis ikke der er for mange dele, da der jo er en del børn, der skal puttes på en gang. I de kolde måneder kan en fleecedragt fx være et bud.
 • Regntøj, Regndragt eller regntøj med foer (så kan man måske spare termotøjet?)
 • Termotøj/-dragt eller Softshelldragt
 • Jakke – afhængig af sæsonen. Pt. kunne en overgangsjakke fx en softshell eller en fleecejakke være god.
 • Tynd hue (et lags)
 • Sko – børn, der ikke kan gå.
  Når det kommer til sko, synes jeg, at det er lidt svært, da Valde endnu ikke er begyndt at gå. Jeg er derfor i tvivl om, hvor meget han rent faktisk får brug for sko, da jeg også ved, at de helt små kan blive sat i barnevognen, når de er med ude. Derfor overvejer jeg ikke at købe sko/støvler til ham, da jeg ved, at de først anbefaler sko, når barnet kan gå. I stedet har jeg fundet disse smarte regnbukser med fod. Så kan Valde bare have et par skindfutter på indenunder eller et par tykke sokker. Det er jo i bund og grund begrænset, hvor meget han kommer til at opholde sig udenfor, da han jo stadig sover både formiddags- og eftermiddagslur. Alternativt kan man måske bruge et par overtrækssko.
 • Sko – børn der kan gå.
  Hvis barnet kan gå skal der sko til. Eks. et par sneakers eller et par begyndersko samt gummistøvler (+sandaler om sommeren)
 • Futsko
 • Skiftetøj – og rigeligt af det
 • Sutter, evt. Navnesutter
 • I nogle tilfælde skal man også selv medbringe særlige madprodukter til dit barn.

Til vinter vil det selvfølgelig være nødvendig med en flyverdragt (i de små størrelser kan det anbefales at finde en brugt, da de ikke er slidt ret meget), en tyk huevanter, vinterstøvler og en vinterjakke.

Generelt er mit råd, at hvis der er noget, man er i tvivl om, så er det bedre at spørge i institutionen en gang for meget, end en gang for lidt. Det er også ærgerligt at anskaffe sig en masse, som måske slet ikke er nødvendig.

Tilføj endelig i kommentarfeltet, hvis jeg har glemt noget. Hvad er jeres bedste råd til de forældre, der for første gang skal sende deres guldkorn ud i den store verden?

Tagget , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.