Test: Undertøj fra Melton Uld/Bomuld

Reklame

Undertøj fra Melton Uld/BomuldFor ikke så lang tid siden testede jeg en ulddragt fra Name It. I testen skrev jeg, at noget af det næste uld, jeg skulle prøve, måske skulle være uldundertøj til børnene. Det bemærkede Inga – kvinden bag By Amanda, og hun sendte derfor fluks et sæt undertøj til begge drenge fra Melton. Og det har de så testet igennem den sidste måneds tid.

Jeg var især spændt på, hvad Silas ville sige til det. Som jeg nævnte sidst, så er han ret sart i forhold til, at ting ikke må stramme, kratte mm. – og det er lidt som vinden blæser, om noget generer eller ej. Hvis jeg tidligere har forsøgt at købe huer til ham med uld i – uanset om der har været bomuld på indersiden eller det har været uldsilke – ja så har han ikke ville bruge det.

Jeg fortalte ham selvfølgelig ikke, at der var noget særligt ved dette nye sæt undertøj. Han fik det bare på, mens jeg nærmest holdt vejret. Ingen reaktion! Jaja tænkte jeg – det kommer lige om lidt! Så begynder han at klø og rykke i undertrøjen for til sidst at hive den af og kaste den hen i den anden ende af stuen, mens han proklamere, at den altså ikke er skøn at have på. Det er nemlig sådan det plejer at foregå! Men stadig ingen reaktion!

Efter, at han havde brugt undertøjet nogle gange spurgte jeg ham om, om han synes, at det var rart at have på, hvilket han bekræftede! Ingen brok har der været over at have det på, hvilket også helt sikkert skyldes undertøjets pasform. Undertrøjen sidder godt til kroppen, og det er begrænset, hvor meget den sidder og “vulker” (ja det kalder vi det her i Nordjylland – det samme som rynker) inde under trøjen, hvilket jo både er rart, men også er med til at give en varm fornemmelse. Underbukserne har ligeledes en god pasform.

Undertøj fra Melton Uld/Bomuld

Valde har heller ikke på noget tidspunkt givet udtryk for ikke at ville have dem op, men han er også anerledes tolerant og bruger, hvad han får på. Dog vil jeg påpege, at underbukserne ikke er så gode til Valde pga. bleen. Det er som om, at der ikke er plads nok til bleen, og det bliver svært at få rykket underbukserne nok op. Dette til trods for, at underbukserne er en størrelse 1-2 år, hvorfor man må formode, at de har overvejet, at børn i denne målgruppe måske stadig bruger ble? Men fin – det er han stadig i det 😉

Undertøj fra Melton Uld/Bomuld

Generelt kan jeg sige om undertøjet, at det er af god kvalitet. Sømmene er fine – uden fejl og helt lige. Undertøjet virker til at holde børnene godt varme – også uden, at de bliver for varme. Materialemæssigt er der tale om en kombination af uld og bomuld. Bomuld på indersiden for netop at få den behagelige fornemmelse af bomuld mod kroppen, mens ulden på udvendig side sikre,  at man samtidig får uldens gode egenskaber. Det er helt sikkert på grund af bomulden, at Silas gerne vil bruge undertøjet.

Det kan vaskes med det almindelige vasketøj, hvilket er et klart plus! Jeg har ikke haft modet til at forsøge at tørretumble det, da jeg ikke ved, om det kan finde på at krympe helt vildt? Selvom det er blevet brugt flittigt og vasket en del, er der stadig ikke til at se, at det er brugt – hverken synligt slidtage eller fnuller.

Flere nævner, at uldundertøj kan være med til at holde sygdommen for døren. Det ved jeg ikke om er sandt – pt. er Valde snottet og Silas er syg med feber på 4. dagen 😉 Men det gælder sikkert også kun, hvis man kun bruger uldundertøj, og der kommer ulempen – det er altså lidt dyrere (ca. 160 kr. sættet), end hvis man bruger almindelig undertøj af bomuld, men måske det er en investering, der er værd at tage 🙂

Undertøj fra Melton Uld/Bomuld

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.