Vær velkommen til hverdagen

2015-01-05 08.23.57Min mor har ofte sagt, at hun havde lyst til at hejse flaget derhjemme den første skoledag efter  ferien – og i guder hvor jeg forstår, hvad hun mener!! For helt ærligt, så har det ikke været den mest fantastiske juleferie, vi har haft!

Jeg er træt med træt på!

Først og fremmest er jeg fysisk træt, hvilket er meget naturligt med et spædbarn i huset. Derudover må jeg indrømme, at jeg er mentalt træt. Jeg trænger til at få 2 minutters Tina-tid. Dem som kender mig ved, at det er utrolig vigtig, at jeg engang imellem får lov til at trække vejret lidt alene, da jeg ellers godt kan ændre karakter en smule. Det er så vigtigt for min tålmodighed, at jeg får lov til at lade lidt op alene, og det behøver kun være ganske kort tid. Det har der dog ikke været meget mulighed for i løbet af ferien. Silas har jo været der, når lillebror har sovet om dagen, og om aftenen efter Silas’ sengetid har lillebror været vågen, da han er en skid til at sove om aftenen og kun gider sidde på arm – og helst min! Han er derfor først gået i seng samtidig med mig hver eneste aften.

Og jeg ved godt, at jeg selv har valgt at få 2 børn, og jeg har absolut ikke noget imod, at mine børn er vågne og gerne vil være sammen med mig. Det er jo derfor, at man får dem ikk? Denne ferie har bare været fyldt op med rigtig mange konflikter med Silas, som generelt har været meget urolig fysisk og ofte været meget støjende. Jeg har derfor en stor del af tiden haft en motorisk urolig og meget talende papegøje til at sidde på min skulder, når jeg har siddet med lillebror, hvilket indimellem har været en ret stor udfordring, da jeg godt kan blive en smule påvirket, hvis hovedet aldrig får ro og ørerne bliver kørt trætte. (Hvem sagde noget med, at Silas måske har sine sensitive træk fra sin mor? 😉 )

Men der skal jo stadig være plads til ham storebror, hvilket hele tiden har lagt mig meget på sinde. Han skal ikke føle, at han bliver skubbet væk, fordi der er kommet en lillebror. Jeg tror skam, at det er vanskeligt nok for ham og en kæmpe omvæltning, at mor ikke længere kan klare al ting. Og jeg vil jo også rigtig gerne være sammen med ham! Jeg savner nærheden med min store dreng og glæder mig til, at der kommer lidt mere rytme i det hele herhjemme, så der igen bliver mulighed for at gøre noget med Silas. Endnu en grund til at hylde hverdagen!

Jeg sidder derfor nu tilbage med en følelse af træthed helt ind i knoglerne!! Som selvfølgelig er spicet op med en god portion dårlig samvittighed, da jeg synes at størstedelen af min kontakt med Silas denne ferie har været negativ – sådan føles det i hvert fald!

Derfor er hverdagen kærkommen, da det bare fungerer bedst for os. Og derfor har jeg i dag lyst til at hejse flaget 🙂

 

Tagget ,

4 tanker om “Vær velkommen til hverdagen

 1. Åh du har så evigt ret! Hurra for hverdagen, rutiner, faste sengetider og for mig også lidt ‘ro’, når jeg er på kontoret.

  God ‘hverdags-barsel’ til dig.

  Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

  1. Tak for det Marie 🙂 Jeg kunne også sagtens nyde “roen” på arbejdet, før jeg gik på barsel. Det kan indimellem være en hel lettelse, når man lukker døren til vuggestuen/børnehaven eller skolen, selvom man selvfølgelig ikke må sige det alt for højt 😉

 2. Ohhh I hear you loud and clear.

  I øvrigt er du ikke ene om ind i mellem at trænge til 2 minutter for sig selv (og toilettur tæller ikke) for ellers skifter man karaktertræk. Sådan har jeg det også og jeg har endda kun 1 stk. afkom.

  1. Ja det er ikke kun ungerne, der indimellem trænger til en pause 😉 Her i huset er det farligt, hvis mor ikke får sin søvn og sin mad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.