At være blevet en familie på fire

Alt er stadig så nyt og alligevel føles det som om, at lillebror altid har været her. At være blevet fire er egentlig alt i alt gået over al forventning. Silas er meget glad for sin lillebror, og vil gerne kramme og nysse ham hele tiden. Ham og lillebror er venner, og han elsker lillebror, som han selv siger 🙂 Jeg er sikker på, at lillebror nok skal få sig en beskytter i Silas, og Silas skal helt sikkert nok hjælpe lillebror med at finde ud af, hvad man må og ikke må!

Søskendekærlighed

Alligevel tør jeg godt stå ved, at det ikke har været en dans på roser at blive fire i familien. De første dage gik super godt, og jeg løb ikke engang ind i tudeturen omkring 3-4 dage efter fødslen – troede jeg! Det viste sig bare, at tudedagen(e) var blevet udskudt til omkring 10-11 dage efter fødslen, og det var i sandhed med til at skabe julehygge herhjemme (indsæt selv ironisk smiley!) Og tudedagene ramte selvfølgelig sammen med de dage, hvor Silas’ reaktion på det hele kom! Eller det var jo nok egentlig bare en stor blanding, der gjorde, at jeg op til flere gange tænkte: “hvorfor skulle vi have en mere – vi havde det lige så godt!”

Flere har op til lillebrors ankomst givet udtryk for, at det var fint, at vi alle fik juleferien herhjemme sammen, så vi i fællesskab kunne vænne os til at være fire. På papiret er jeg enig, men i virkelighedens verden må vi nok erkende, at det nok havde være lige så godt for Silas, hvis ikke lige det havde været op til juleferien. Alt i hans hverdag er anerledes pga. ferien og det faste holdepunkt i at skulle i børnehave er også væk! Og det kan være svært, når man trives bedst med, at tingene er som de plejer! Pludselig er hverdagen herhjemme ændret i stor stil, der er mange julearrangementer og -sammenkomster, døgnrytmen er forskubbet, og ingenting er som det plejer!
Silas har derfor været meget rastløs, og det har givet utrolig mange konflikter, da han har nemt ved at blive sur og hidsig, hvis han keder sig. At have mange konflikter med en 3-årig samtidig med, at der konstant ligger et spædbarn ved brysterne, overskuddet er begrænset, hormonerne raser og den dårlige samvittighed ligeså – ja det var altså mere, end jeg kunne klare!

Heldigvis har Silas nogle gode mennesker omkring sig, og han har bl.a. opholdt sig en del hos mine forældre, hvor der var besøg fra fætrene og kusinen fra Sjælland, og ellers har han været lidt på besøg hos vores søskende.

Julen har derfor været alt andet end forestillingen om den idylliske familiejul. Så selvom vi havde en hyggelig juleaften og nogle gode julefrokoster i juledagene, så må jeg indrømme, at jeg nok aldrig rigtig nåede at komme i ordentlig julestemning. Både på grund af ovenstående men også fordi tiden bare går med et spædbarn i huset, uden at man egentlig ved, hvad den er brugt på 🙂 Julen nåede derfor nærmest at forsvinde, inden jeg syntes, at vi var kommet i gang. Heldigvis kommer der en ny jul næste år, hvor vi kan tage revanche!

Nu er det som om, at det hele begynder at lysne en smule og vi er ved at have fundet på plads i den nye familiekonstellation alle sammen. Alligevel må jeg indrømme, at jeg glæder mig til, at juleferien er ovre, og hverdagen igen tager over, da jeg er sikker på, at det kommer til at gøre os alle godt! Søskendekærlighed

Tagget , , ,

7 tanker om “At være blevet en familie på fire

 1. Tak for din ærlighed! Jeg sidder med de samme tanker, selvom jeg ikke har en 3-årig i forvejen. Julen var hård, og mine tudeture kom heller ikke på 3.dagen, som alle ellers havde snakket om. De første par dage var så nemme, og nu er udfordringerne kommet – sammen med tårerne.
  Det hjælper nok ikke meget, men du er ikke alene om at sidde med præcis de tanker lige nu, selvom vores udgangspunkt er forskelligt. For mig er det i hvert fald rart at høre, at jeg ikke er den eneste. Og at det lysner 🙂

  1. Det er altid rart at høre, at man ikke er den eneste, der har det på den måde. Og skønt at høre, at mine tanker hjælper andre en smule – det er jo bl.a. derfor det er fedt at blogge! Men selvom vores udgangspunkt ikke er det samme, ja så kan jeg godt huske, hvordan det var at blive mor første gang. Denne gang er omvæltningen ikke så stor – livet skal jo gå videre og den store tager ikke hensyn til trætheden mv., og det er måske også meget fint. Men hårdt har det været og opstarten har indimellem trukket tænder ud. Heldigvis er det det hele værd, og det føles allerede som om, at lillebror altid har været her! Så ja det lysner, så hold ud 🙂 Og husk for guds skyld også at nyde!!

 2. Åh, det er ikke nemt at gå fra 3 til 4. Den vil jeg også gerne skrive under på. Vi havde en temmelig hård start med en masse sygdom, da Vigsen kom til verden. Indlæggelse og en masse andet … så er der alle hormonerne og følelserne oveni det hele samt “illusionen” om at nu skal det hele være perfekt.

  Næh, det kan tage tid at etablere sig som en lille familie. Både når man bliver til 3 og 4, synes jeg. Ligeså stille så kommer det … og imens er det nok meget godt at skrive de ærlige – og helt i orden – tanker ned på sin blog.

  Kram til dig <3

  1. Tak for det Jeanette 🙂 Jeg var forberedt på, at det ikke nødvendigvis ville blive en dans på roser at blive 4. Jeg tror også det er mest trætheden, den manglende hverdag og selvfølgelig hormonerne, der spiller det største puds. Men ja det er godt at få det skrevet ned, og det er derfor, at jeg elsker at blogge! Det er så skønt at få luftet ud og samtidig høre, at vi ikke nødvendigvis er de eneste, som har oplevet udfordringerne også!

   Godt nytår til dig og dine 🙂

 3. […] Samtidig har jeg hørt flere sige, at overgangen fra 2 til 3 børn er lettere end overgangen fra 1 til 2 børn, så det giver også ro i maven. Det vil i grunden også være ganske fair, for hånden på hjertet, så synes jeg, at vi tog vores tørn med det, da vi blev en familie på 4.  Det kan I læse meget mere om i dette indlæg. […]

 4. Jamen lige præcis altså! Jul er godt og hyggeligt, men hverdag er nemmere.
  Tak fordi du sendte mig tilbage i tiden hos dig. ?

  1. Dejligt du kunne få noget ud af at læse det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.