Valde – 6 måneder

2015-06-12 13.11.28

Så har Valde rundet endnu et skarpt hjørne, nemlig 6 måneder. Og her kunne jeg så skrive en masse omkring, hvor hurtigt tiden er godt (det er den virkelig!!), og at jeg slet ikke kan forstå, at han allerede fylder 6 måneder i bedste klichevis, men det vælger jeg at hoppe over (selvom jeg jo allerede har gjort det 😉 )

I stedet vil jeg sætte lidt flere ord på, hvilket kærligt og fantastisk væsen, der dumpede ind i vores familie i december 2014. For det ER han 😉

Når spædbørn kommer til verden, så er der ikke så meget sjov og ballade over dem. De spiser, skider og sover – thats it! Det er ikke så meget, du får igen på det tidspunkt af barnets liv, men til gengæld er det vildt hyggeligt! Men den tid er så kort – og det bliver bestemt ikke bedre af, at det er barn nummer 2! Jeg synes, at udviklingen går endnu hurtigere denne gang, end da Silas var lille. Ved Silas glædede jeg mig ofte til, at han kunne det næste fx sidde selv, rulle etc., men med Valde har jeg været meget bedre til blot at være i nuet og nyde. Måske fordi jeg ved af erfaring, hvor hurtigt det rent faktisk går, ogat det ikke nødvendigvis bliver nemmere at være mor, når først “bæstet” (kærligt ment) kan bevæge sig selv rundt 🙂

2015-06-06 06.28.40Men gradvist udvikler spædbarnet sig til en baby, og i takt med det bliver det også en tand mere morsomt at være tæt på. Valde er nu for alvor begyndt at charme; han griner mange gange i løbet af en dag; han griner når Silas fjoller (hvilket Silas gerne gør!); han er kærlig og en kælepot; han er nysgerrig og skal gerne have fat i al ting; han ruller rundt som en Ninja; roterer lige så hurtigt som en søløve; er ved at være skarp til at sidde selv med lidt støtte; han rækker armene ud efter os; han viser tydeligt, om han har lyst til at komme over til andre; han reagerer, når vi går; han slår hænderne ned i gulvet, når han ligger på maven og gerne vil op til os; og han er begyndt at krybe en smule samt øve sig i at komme i kravle position.

2015-06-12 13.11.15

På madfronten er han nu oppe på at få 3-4 portioner mad om dagen, og han spiser altså stadig som en arbejdsmand! Der er derfor også kommet lidt flere elastikker på kroppen de sidste par måneder, og vægtmæssigt ligger han nu lidt over gennemsnittet. Han er så småt ved at miste interessen for grød, og i går fik han rugbrød for første gang – et halvt stykke bondebrød helt præcis. Jeg havde regnet med, at han bare lige skulle have et par små stykker, men han tyggede derudaf, så jeg tror, han er ved at være helt klar til det også. Det har endnu ikke lykkedes mig at give drengen noget, som han ikke har ville spise, så den næste tid skal han bombaderes med forskellige smagsnuancer, så han ikke bliver kræsen.

Han sover stort set igennem hver eneste nat -bliver puttet omkring kl. 19 og sover gerne til ved 05.00-tiden om natten ca., hvor han får en portion mælk. Til gengæld er han ofte tidligt oppe – alt mellem 04.45 – 06.15, men det er okay. Henrik og jeg er begge indrettet således, at vi hellere vil tidligt op, end at ungerne går alt for sent i seng. Vi nyder roen i huset, når begge drenge sover kl. 19.00. Om dagen svinger det lidt mere med den søvn, hvilket selvfølgelig godt indimellem kan være irriterende, fordi jeg aldrig kan regne med, at han sover i en given tidsperiode. Omvendt tænker jeg, at vi heller ikke kan forvente alt. Han sover om natten, og det er trods alt det vigtigste! Det gavner nemlig os alle 4, at der ikke er for mange afbrydelser i nattesøvnen.

Og nu ved jeg, at det hele kommer til at lyde meget rosenrødt, og selvfølgelig er der også dage, hvor jeg glæder mig mere til Henrik kommer hjem fra arbejde. Men det rosenrøde billede er heller ikke helt forkert, for Valde er vitterlig en nem baby. Han er et tålmodigt og glad væsen, som ikke bruger meget af sin dag på at græde eller være krævende. Han er virkelig den berømte 2’er, som bare følger med strømmen, og det kan jeg ikke andet end sætte pris på!

Det første halvår med Valde har været fantastisk, og jeg glæder mig til resten af livet sammen med ham og Silas. Det er fedt at se sine børn udvikle sig og blive mere og mere selvstændige og danne sig deres egne personligheder.2015-06-12 13.11.02

Tagget , , ,

2 tanker om “Valde – 6 måneder

  1. […] forbindelse med, at jeg skrev lidt om Valdes første 6 måneder, skrev jeg, at han skulle bombaderes med smagsindtryk. Efterfølgende er der en læser, der har […]

  2. […] kan læse, hvad jeg skrev om Valde, da han fyldte 6 måneder, lige her. Og man kan vist tydeligt se, at de kommer fra samme fabrik […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.