Valg af vuggestue til Vera 

Vi har aldrig været i tvivl om, at vuggestue var det rette for os. Heldigvis har det også vist sig, at det var det rette for både Silas og Valde. I sin tid blev vores valg af vuggestue taget ud fra, at det var vigtigt for os at kunne aflevere det samme sted med kendte voksne hver evig eneste dag – uanset om der er sygdom, ferie, kurser eller andre ting. Samtidig har vi altid godt kunne lide tankegangen om, at vores barn selv har kunne vælge, hvilken voksen, de har den bedste kemi med og dermed søger. Vi kender det alle – der er mennesker man går bedre i spænd med end andre, og hvorfor skulle vores børn ikke have den mulighed? Så valget har derfor altid været let for os, mens dagpleje vil være det naturlige valg for andre.

Og nu er Vera så kommet til verden. Og valget er endnu engang faldet på vuggestue – bare ikke den samme, som både Silas og Valde har gået i. Da jeg i sin tid skrev Vera op til vuggestue var valget for os ganske nemt. I stedet for den private, vi har brugt til Silas og Valde, skulle Vera i den vuggestue, der ligger i Silas’ tidligere børnehave. Den børnehave, som vi håber, at Valde også for plads i.

Vera blev dog samtidig skrevet op til en plads i Valdes vuggestue, hvor vi ville komme forrest i køen pga. søskendefordel – mest fordi vi gerne ville have Vera derop, hvis ikke hun fik plads i børnehaven.

Før påske, fik vi så besked. Vera havde fået en plads i børnehavens vuggestue pr. 1. august. Og bum, så meldte tvivlen sig! For i sin tid skrev vi hende bare op, uden at besøge vuggestuen først eller uden at vide synderligt meget om den. Vi skrev hende op ene og alene af den grund, at det ville være mest praktisk for os. Til gengæld ved vi jo, hvad vi ville få ved at vælge Valdes vuggestue. Skulle Vera gå glip af alt det, de tilbyder for, at det skal være nemt for os??? Sagen er nemlig den, at det ofte vil være mig, der står alene med alle 3 børn om morgenen. Det virker derfor noget mere overkommeligt at skulle aflevere 2 forskellige steder (når Valde starter i børnehave), end at skulle aflevere 3 steder – hver-evig-eneste-morgen-i-næsten-2-år!

Pludselig kunne jeg mærke, at jeg ét eller andet sted havde håbet, at vi ikke fik plads i børnehavens vuggestue. Ikke fordi, der på nogen måder er noget galt med den vuggestue, men mest fordi, så var valget truffet for os! Nu skulle vi pludselig selv vælge, hvor Vera skulle passes. Nøj hvor brugte vi lang tid på at tale fordele og ulemper ved begge steder og alligevel var det svært at komme nærmere en beslutning. Jeg sad hele tiden og håbede på, at der kom en “lidt-mere-voksen” og tog bestemmelsen for os! Det er nok noget af det, jeg synes er sværest ved at være forælder – de skelsættende valg, man skal træffe for sine børn, hvor man i bund og grund selv er i tvivl.

Efter lang tids drøftelse spurgte jeg én til råds. Hun foreslog, at jeg tog ned i børnehavens vuggestue og talte med dem, om de ting, jeg var i tvivl om. Så da Vera dagen efter vågnede alt for tidligt fra første lur, og derfor skulle lulle i søvn igen, tog jeg en rask beslutning om at slå et smut forbi børnehaven. Og hvor var det godt, at jeg gjorde det! Jeg har altid været glad for at komme i det hus. Der er en skøn stemning, ro selvom der er mange børn, fantastiske voksne og bare rigtig rart at være! Efter at have talt med de voksne i vuggestuen sænkede der sig en indre ro, og jeg kunne mærke, at brikkerne faldt på plads, og tvivlen forduftede lige så stille. Nu havde vi reelt set noget mere konkret at sammenligne med og tage vores beslutning ud fra, og heldigvis var vi ret enige om, at vores behov for en praktisk løsning også sagtens kunne være den bedste for Vera. Og så var valget pludseligt ikke så svært længere.

Mens jeg var på besøg i vuggestuen, blev jeg lige så stille klar over, at min tvivl måske ikke var så meget i forhold til, hvilken vuggestue, der var bedst for Vera. Tvivlen bundede vist mere i, at jeg generelt er lidt nervøs for den opstart i vuggestue!! En opstart – der jo faktisk er lige om lidt, hvis vi trækker sommeren fra!

Vera er – og har alle dage været – mors pige. Fra hun var helt lille, har hun altid helst ville være i mine arme. Hun har åbenbart hørt, at jeg rigtig ville nyde det, nu hvor det var sidste gang med en baby i huset 😉 Selv Henrik var sat på stand by i de første par måneder af Veras liv, og det er virkelig begrænset, hvor meget andre har fået lov til at sidde med hende. Pt. er der faktisk ikke andre end mig, Henrik og brødrene, der kan komme i nærheden af hende. Hvis andre forsøger, eller vi forlader rummet, bliver hun ked af det – som i hysterisk ked af det! Og det er ikke rigtig muligt for andre at få hende til at falde til ro igen – ikke engang mad hjælper på det!

Så jeg er ærlig talt lidt spændt på opstarten i vuggestuen, hvis ikke hun når at komme ‘over’ det! Så er jeg ret sikker på, at der venter os en svær opstart – også fordi hun af den årsag ikke er vant til at blive passet af andre. Det har vi opgivet pt., fordi jeg synes, at det er synd for både Vera og dem, der passer hende.
Heldigvis bliver det Henrik, der skal køre hende ind i vuggestuen. Ikke fordi at jeg ikke selv vil gøre det, men jeg tror på, at det er godt, da far og datter ikke har det samme bånd, som mor og datter har, så jeg tror, det vil blive lettere for alle, at det er far, der kører hende ind. Samtidig vælger vi, at hun først starter op d. 7. august, da hun ellers ville skulle starte i uge 31, hvor der er koordineret pasning. Henrik har barsel i uge 32 og 33, hvorfor han har mulighed for at give hende en rolig opstart, hvis der bliver behov for det. Indtil da kan jeg lave forarbejdet og ofte tage på besøg i vuggestuen, så hun bliver bekendt med stedet og de voksne.

Jeg håber stadig, at hun ændrer sig markant inden, så det kommer til at gå som en leg, men selvfølgelig gør det det! Det skal det 😉

Valg af vuggestue

Tagget , , ,

2 tanker om “Valg af vuggestue til Vera 

  1. […] har jo tidligere skrevet lidt om, at jeg kunne være bekymret for den opstart i vuggestue, da Vera aldrig – som i aldrig – har brudt sig om at være ved andre, end hendes mor og […]

  2. […] også altid spændende at skulle lære et nyt sted at kende, da vi jo som nævnt har valgt en anden vuggestue til Vera. Men vi kender huset og de ansatte, så helt nyt bliver det jo ikke, og det skal nok blive […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.