Og vi holdte børnefødselsdag

 

For noget tid siden skrev jeg her på bloggen, at jeg ikke helt vidste, om Silas skulle holde børnefødselsdag eller ej. Men det gjorde vi altså. Silas var selv med til at udvælge de drenge, som han gerne ville have med. Jeg lavede en simpel indbydelse på computeren med et billede af en Pokémon, som han delte ud i drengenes garderober. Og på nær en enkelt kom de alle sammen for at fejre ham i mandags, hvor vi jo havde en ekstra fridag.

Det er altså lidt spændende, hvordan det løber an, når så mange børn skal være sammen i omgivelser, de ikke er vant til. Sidste år, da Silas havde besøg af børnehaven, var det lidt svært for ham at finde ud af det, og han kørte i et meget højt gear. Derfor havde jeg brugt lidt tid på at forberede ham på det, og forklare ham, at han skulle regne med, at de ville lege med hans legetøj – og at det var okay, hvis de ville det. Det har nemlig tit været det, der har været udfordringen, fordi han ikke kan styre slagets gang, når der er så mange.

Heldigvis var vejrguderne med os, så der var rig mulighed for at være ude. Silas fik nogle vandpistoler i fødselsdagsgave, så drengene startede derfor ud med en gang vandkamp. Nogle fik lidt mere vand end andre, og jeg måtte derfor finde lidt tørt tøj til et par stykker. Men det var en god måde at starte op på, så var en del af energien og spændingen udløst, inden de blev spist af med pizza.

Børnefødselsdag med Pokemon-tema Børnefødselsdag med Pokémon-tema

Efter maden legede de inde i en lille times tid. Her blev det i starten lidt for meget for Silas, hvorfor nogle ikke måtte komme ind på hans værelse, men det var hurtigt løst, efter at han lige blev mindet om, at alle måtte være med på værelset. Efterfølgende flyttede de en del legetøj ind i stuen, og her kunne vi fra køkkenet høre, at en enkelt dreng fik besked på af en anden dreng, at han ikke måtte være med, hvorefter Silas udbrød:

” Han må også være med! Her hos mig må ALLE være med! Hvem siger, at han ikke må være med?” 

Ja så bliver man egentlig lidt stolt! Han hører åbenlyst efter, hvad vi siger til ham, selvom han ikke altid giver helt udtryk for det! Og det var faktisk den eneste kontrovers, drengene havde. Det synes jeg er okay klaret, når de er 10 samlet.

Herefter fik de kagemand og en lille slikpose, hvorefter vi opfordrede dem til igen at lege ude i haven, inden de igen blev hentet af deres forældre.

Kagemand

Så alt i alt gik det bare rigtig godt, men jeg tror, at festens varighed på 3 timer var passende. Det var tydeligt at mærke, at luften var ved at gå af ballonen, og indimellem er det bare bedst at stoppe, mens legen er god, og mens vi kan proppe en succes i rygsækken! Tirsdag morgen blev vi mødt af én af de andre drenge, der glad sagde til Silas: “Silas – det var bare en god fødselsdag, vi havde oppe hos dig!” Det er da fedt!

Jeg ville selvfølgelig gerne vise jer en masse billeder fra dagen, men jeg gør det ikke, da jeg ikke ønsker at ligge billeder op af andre folks børn. Men jeg kan fortælle jer, at der var de klassiske billeder fra spisebordet, hvor én tager en bid, nogle laver grimasser, andre gemmer sig og de sidste sidder stille og roligt og smiler. Hvis I har svært ved at forestille jer det, tænker jeg, at I kan finde et lignende i jeres eget fotoalbum fra jeres barndom – har jeg ikke ret??? 🙂 

Tagget , , ,

4 tanker om “Og vi holdte børnefødselsdag

 1. Det lyder som en dejlig fødseLsdag I fik holdt.
  Det hør dog lidt ondt i maven på mig, når du skriver at han selv var med til at vælge ud hvem han ville have med, men det er nok mit pædagoghjerte der siger alle eller ingen. Det kan også være mig der midforståR?
  Tror måske bare ikke at jeg havde valgt at lægge indbydelserne i garderoben, men deLt dem ud privaT. Stakkels dem der ingen fik.
  God weekend☀️☀️

  1. Hej Gitte
   Jeg har det fuldstændig på samme vis! Situationen var dog den, at de stadig ikke var delt op i klasser – det er de først blevet her i denne uge. Det vil sige, at hvis alle drenge skulle med ville de være min 30 drenge, og det ville altså blive for mange! Derfor fik han selv lov til at være med til at vælge – næste år bliver det en anden sag. Dem han valgte var de drenge, han havde fulgtes med i børnehaven ?

 2. Stor respekt for at du ikke deler billeder af de aNdre børn ??

  1. Det er min holdning, at forældre selv skal vælge om deres børn skal på nettet. Hvis billedet skulle være på bloggen skulle jeg spørge alle forældrene, og det gider jeg ærlig talt ikke. Så vigtigt er billedet hvis hellehellert ikke ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.