Vi kan snakke, når vi bliver gamle!

IMG_0348Jeg er ret sikker på, at I kender det! Og jeg er ret sikker på, at I ligesom os synes, at det ikke altid er lige fedt! At I indimellem bliver træt i hovedet! At I indimellem helt opgiver at snakke samme!

Fænomenet jeg hentyder til, er, ‘børns egenskab til at larme eller begynde at snakke til en, lige i det øjeblik, hvor man selv forsøger at starte en samtale med en anden’. Samt fænomenet, ‘at jo mere, du forsøger at ignorere eller tale højere, jo mere stiger intensiteten på barnets larm også’. I kender det, gør I ikk’?

Herhjemme er det ret udtalt for tiden. Silas har virkelig fundet ud af, at han kan genere os ved at gøre dette. Han kan sågar finde på at sige til os: “Shh jeg snakker lige med dig” eller bede Henrik om at vente, mens Silas lige snakker med mig. Begge ting noget han ofte selv har fået at vide, så der er ingen tvivl om, at han har forstået pointen, men ligesom så mange andre ting, så er der ind imellem langt fra teori til praksis 😉

Jeg indrømmer det gerne – det er pænt irriterende! Og jeg indrømmer også gerne, at det altid er noget, jeg har sagt til mig selv, at mine egne børn i hvert fald skulle lære at lade være med! Men som så ofte før med det her forældreskab, har den kære nemesis igen ramt mig! Vi har vitterligt forsøgt at modarbejde fænomenet, men som I måske kan fornemme, så har det været uden den helt store succes!

Indimellem kan det faktisk være så slemt, at vi helt opgiver at snakke sådan rigtig sammen, indtil ungerne er puttet. Sådan bør det ikke være, men igen – teori og praksis hænger ikke altid sammen. Og jeg tror efterhånden bare, at vi har accepteret, at det er sådan det er i en periode. Vi skal jo også have noget at lave, når vi bliver gamle, så der kan vi jo passende snakke sammen, når vi altså ikke skal sove 😉

Kender I det? Og hvad gør I for at komme omkring det??

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.